Brněnský florbalista Aleš Jakoubek (vpravo) postupuje na otrokovického gólmana...

Brněnský florbalista Aleš Jakoubek (vpravo) postupuje na otrokovického gólmana Radovana Michajloviče. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Osudový soupeř? Víc si věříme, hlásí Buldoci před kláním s Vítkovicemi

  • 0
Zase ty Vítkovice... Florbaloví Bulldogs Brno už tři roky nepotkali v extraligovém play-off jiného soupeře. A nevyhnou se mu ani v letošním čtvrtfinále, které rozjedou o víkendu v hale protivníka. "Tušili jsme, že se znovu utkáme. Už jsme si z toho dělali srandu," povídá brněnský útočník Petr Kadlec.

Soupeře pro první kolo play-off si florbalisté vybírají. Buldoci skončili v základní části osmí, ovšem nikomu z první trojice se proti nim nechtělo. A tak zbyli na čtvrté Vítkovice. "Jsme nažhavení. V týmu je cítit, že kluci hodně touží po úspěchu," oznamuje Kadlec.

Postupem by jeho celek zlomil hned dvě letité kletby. Osmkrát za sebou totiž uvízl ve čtvrtfinále, zároveň prohrál všech šest předchozích sérií s Vítkovicemi. "Samozřejmě se chceme prokousat do nejlepší čtyřky. Nemáme nůž na krku, že bychom museli, ale věříme, že by to mohlo být dobré."

Předchozí krachy proti současnému soupeři prý Bulldogs nestraší. A to přesto, že s ním ve vyřazovacích bojích dvakrát za sebou prohráli 0:4 na zápasy a bez bodu zůstali i ve dvou letošních střetnutích v základní části.

"Musím přiznat, že loni nebo předloni u nás obava byla, ale letos jsme s nimi odehráli vyrovnané zápasy a víc si věříme, i když favoritem jsou pořád oni. Dělali nám problémy tím, že dlouho drželi balonek a my jsme začali být netrpěliví, ale doufám, že teď začneme přemýšlet jinak a užijeme si balon více," sděluje Kadlec.

Brňany může povzbudit i slušná aktuální forma, z posledních pěti duelů čtyři vyhráli. "S tím bych byl opatrný. Ale dostáváme míň gólů, což je důležité i v play-off," říká Kadlec.

Mužstvem naopak otřásla smrt bývalého hráče Filipa Gleissnera, který v necelých 33 letech podlehl těžké nemoci. Buldoci na jeho počest nastoupí s černými páskami.