Otrokovičtí florbalisté.

Otrokovičtí florbalisté. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Brankář otrokovických florbalistů: Návštěvnost u soupeřů je hrozná

  • 2
Při dlouhých cestách po republice za venkovními extraligovými zápasy si brankář florbalistů Otrokovic Jan Krkoška hlavu se zahraničními texty neláme, byť v jedné zlínské firmě, která se zabývá tvorbou uživatelských návodů, pracuje v překladovém oddělení.

"Coby vedoucí ale mám datábazi překladatelů po celém světě, na které jen dohlížím," vysvětluje Krkoška.

Naplno se tak může soustředit na své brankářské výkony. Zatím se mu daří. Ve třech odchytaných zápasech Otrokovicím hned dvakrát pomohl k výhře, přes 15 inkasovaných gólů si drží úspěšnost zákroků na solidních 78 procentech.

"Zápasy mi zatím vychází docela slušně. Rozdíl oproti první lize není až tak velký," říká 29letý gólman otrokovického nováčka soutěže.

Bál jste se, že to bude horší?
To víte, že jo. Ale ukazuje se, že i extraligu hrají jenom lidi. Samozřejmě je hra rychlejší, ale rozdíl v síle střely zase tak velký není. Spíš ve hře, v rychlosti přesunu z obrany do útoku, což se ale mě coby gólmana zase tolik netýká.

Otrokovicím patří s pěti body po pěti kolech 9. příčka. Jak jste se vstupem do sezony spokojený?
Zatím se všechno vyvíjí podle našich očekávání. Soupeře, které jsme mohli potrápit, jsme potrápili. Měli jsme jen vyhrát první zápas s pražským Future, kdy jsme byli lepší. Ale naše cíle, které jsme měli, jsou stále stejné. Chceme se dostat do nejlepší osmičky, zahrát si play-off, a tím se automaticky zachránit.

Co vás zatím na extralize nejvíc překvapilo?
Čekal jsem, že úroveň soutěže bude vyšší.Možná to je tím, že liga teprve začíná. Nebo jsme na tom dobře fyzicky i takticky, na čemž udělal hodně práce náš nový trenér Jan Holovka. Jsem trošku zklamaný z návštěvnosti v jiných halách, většinou je to hrůza.

Povídejte.
Kde jsme zatím byli, tam se fandilo o dost míň než u nás. A hlavně v počtu diváků je obrovský rozdíl. Venku bude z tohoto pohledu asi zajímavější zápas ve Vítkovicích, navíc v Ostravě máme dost fanoušků i my. Jsem moc rád, že u nás v Otrokovicích je v hale pořád skoro plno. Tam si zápasy extrémně užívám.

Jaké jsou největší opory týmu?
Matěj Koňařík, to je hráč absolutní extraligové špičky, nejlepší, se kterým jsem kdy hrál. Líbí se mi i Karel Ťopek. Body sice nesbírá, ale má jinou pozici. Strhne nás i uklidní, má ohromné zkušenosti.

V Otrokovicích se všichni florbalu věnujete coby amatéři. Není to komplikace?
Tréninky míváme k večeru jako dřív, takže s prací se to skloubit dá. Já mám spíš problém, že rekonstruuju barák. Ani nedokážu říct, z čeho bývám víc zničený. (směje se)