Boleslav a Ostrava jsou v semifinále extraligy

  • 1
Praha - Florbalisté Mladé Boleslavi a FBC Ostrava doplnili sestavu semifinalistů extraligy, když oba kluby dokázaly venku dokonat v pátých zápasech obrat ze stavu 1:2 na utkání. Středočeši díky výhře 7:6 v prodloužení vyřadili druhý celek dlouhodobé soutěže SSK Future a úřadující vicemistr z Ostravy po vítězství 5:4 přešel přes Brno.

V semifinále, které začíná v sobotu, se Mladá Boleslav utká s desetinásobným českým šampionem a vítězem základní části Tatranem Střešovice a FBC Ostrava s Havířovem.  

Hráči Future sice vstoupili do utkání lépe, když v páté minutě otevřel skóre Doležal, ale Jiří Bouška s Volfem ještě v úvodním dějství otočili stav.

Po 38 vteřinách druhé třetiny Michal Soukup vyrovnal, jenže Cvrček s Pavlem Bouškou získali Středočechům dvoubrankový náskok. Na Vrtiškovu trefu pak odpověděl opět Jiří Bouška, ale Michal Soukup s Janem Krupičkou už ztrátu smazali.

Volf sice opět získal vedení Sokolu, Marek Soukup však vynutil prodloužení. Po 81 sekundách nastavení rozhodl Pavel Bouška. V Brně padaly góly v úvodní třetině, pak se střelci odmlčeli. Ostravské Pepino se ujalo vedení ve čtvrté minutě po trefě Kozla, na kterou odpověděli Koutný s Petrem Kadlecem.

V 14. minutě srovnal stav Koňařík a na další branku se čekalo až do začátku třetí třetiny. Po Chrápkově gólu se
Ostravané těšili z vedení jen 142 sekund, než vyrovnal Fabián.

Úřadující vicemistr nezlomil Bulldgos ani po Tomicově trefě, když Koutný svým druhým gólem na 4:4 rozjásal Brňany. Po Skácelově chladnokrevném zakončení po chybě domácích v 57. minutě ale slavilo Pepino.

Výsledky - čtvrtfinále, 5. zápasy:

SSK Future - Sokol Mladá Boleslav 6:7 v prodl. (1:2, 3:3, 2:1 - 0:1)
Branky:
21. a 40. Michal Soukup, 5. Doležal, 29. Vrtiška, 41. J. Krupička, 47. Marek Soukup - 12. a 34. J. Bouška, 17. a 43. Volf, 27. a 62. P. Bouška, 23. Cvrček. Konečný stav série: 2:3.

Bulldogs Brno - FBC Ostrava 4:5 (2:2, 0:0, 2:3)
Branky:
6. a 50. Koutný, 12. P. Kadlec, 44. Fabián - 4. Kozel, 14. Koňařík, 42. Chrápek, 47. Tomica, 57. Skácel. Konečný stav série: 2:3.