TEN MUŽ S KOTLETAMI. Bradley Wiggins, vítěz Tour de France 2012.

TEN MUŽ S KOTLETAMI. Bradley Wiggins, vítěz Tour de France 2012. | foto: Reuters

Giro je teď mojí výzvou, říká Wiggins. Úspěchu na Tour se však nezříká

  • 2
Obhajobu triumfu na Tour de France úplně nevzdává, ale hlavním cílem sezony bude pro Bradleyho Wigginse vítězství na Giru d'Italia. Britský cyklista míní, že letošní profil profil italského závodu bude sedět jeho časovkářským schopnostem, lépe, než pro vrchaře ušité francouzské etapy.

"Giro je nyní novou výzvou, inspirací a novým ohněm, který ve mně žhne. Myslím, že vyhrát ho bude z určitého hlediska těžší než vyhrát Tour," řekl olympijský vítěz z Londýna v časovce v rozhovoru pro list Gazzetta dello Sport.

Prestižní závod odstartuje 4. května v Neapoli, vítěz bude znám 26. května v Brescii. V programu Gira letos figurují tři časovky o celkové délce 92 kilometrů.

Na Tour bude Wiggins podporovat stájového kolegu Chrise Frooma, vyhlídek na úspěch se však úplně nezříká. "Rád bych Tour vyhrál podruhé, pokud budu mít šanci, ne nutně tuto sezonu," podotkl s tím, že chce být připraven ujmout se vůdčí role, pokud bude třeba.

"Pravděpodobně letos bude týmovým lídrem Chris. To ale neznamená, že na něho budu pracovat v čele pelotonu celých 200 kilometrů každý den," citoval britského jezdce francouzský deník L'Equipe.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa