ÚSMĚVY NA CÍLOVÉ PÁSCE. Jiří Hudeček (vlevo) a Jaroslav Kulhavý v cíli...

ÚSMĚVY NA CÍLOVÉ PÁSCE. Jiří Hudeček (vlevo) a Jaroslav Kulhavý v cíli sobotního závodu Trans Brdy. | foto: Kolo pro život

Během závodu se stal otcem, a tak Hudeček v Brdech spěchal. Vyhrál

  • 2
Na cílové pásce porazil dvojnásobného olympijského šampiona Jaroslava Kulhavého, ale vítězných oslav si biker Jiří Hudeček dlouho neužíval. V době, kdy se pral s 61kilometrovou tratí závodu Trans Brdy, se mu narodila prvorozená dcera Františka, a tak z cílového prostoru celý prokřehlý pospíchal do porodnice. Závodem odstartoval 18. ročník seriálu Kolo pro život.

V chladném počasí plném deštivých přeháněk se na blátivé tratě na brdském hřebeni vypravilo celkem 1200 závodníků na horských kolech. Vítězství na hlavní trati na 61 kilometrů spolu s Jiřím Hudečkem z domácího Giant Trans Brdy oslavila také Jitka Škarnitzlová z týmu České spořitelny.

Zatímco Škarnitzlová vyhrála závod žen s šestiminutovým náskokem, mezi muži se rozhodovalo až ve finiši v Dobřichovicích. Hudeček proťal cílovou pásku společně s Kulhavým, časoměřiči mu přiřkli vítězství o šest desetin. Třetí dojel o 21 sekund později Matouš Ulman.

“Jsem rád, že jsem v cíli, dnes to byl opravdu očistec. Trať znám velmi dobře, je moje domácí,“ říkal třicetiletý vítěz a poděkoval za spolupráci Jaroslavu Kulhavému. „Nejvíc se teď těším za partnerkou do porodnice, během závodu se mi totiž narodila prvorozená dcera Františka,“ prozradil.

Hudeček svou aktivitou roztrhal skupinu favoritů hned při stoupání na první kopec u Černolic.

Krok s ním udrželi jen Kulhavý a Ulman, kteří společně dojeli až na cílovou metu. „Jel jsem to, co jsem potřeboval. Zima byla sice v druhé půlce závodu velká, ale šlo to. Jirka Hudeček udělal závod, věděl jsem, že je v očekávání narození potomka, proto jsem moc rád, že vyhrál právě on,“ uvedl Kulhavý.

Trans Brdy 2017

1. závod seriálu Kolo pro život

Muži, 61 km: 1. Hudeček (Giant Trans Brdy Team) 2:23:45, 2. Kulhavý (Specialized) stejný čas, 3. Ulman (Česká spořitelna-Accolade) -21.

Ženy, 61 km: 1. Škarnitzlová (Česká spořitelna-Accolade) 2:57:01, 2. Pichlíková (Erste Premier Petr Čech MTB Team) -6:17, 3. Fridrichová (Ghost) -25:50.