Jaroslav Kulhavý

Jaroslav Kulhavý | foto: mtbs.cz/Michal Červený

Šampion Kulhavý lounský cyklokros vynechá, má povinnosti v Brně

  • 0
Ve svém prvním cyklokrosovém závodě sezony ještě za nejlepšími malinko pokulhával, v Lounech už chtěl Jaroslav Kulhavý zaútočit na stupně vítězů. Nakonec letošní mistr světa i Evropy a vítěz Světového poháru na horských kolech nedorazí. Má totiž povinnosti na brněnském veletrhu Sport Life 2011.

"Jarda pojede až v neděli v Praze," řekl jeho manažer Zdeněk Löffelmann; v hlavním městě se koná 3. ročník Pražského cyklokrosu.

I tak bude sobotní šestý díl Českého poháru kvalitní. Seriálu zatím vévodí se stejným bodovým ziskem bývalý vicemistr světa Petr Dlask a Vladimír Kyzivát.

Domácí Stadion Louny má v pelotonu dvě reprezentační naděje: osmnáctiletá Martina Mikulášková minule v Hlinku poprvé vyhrála, Vojtěch Nipl už sbírá úspěchy ve světě.

"Ač je prvním rokem mezi muži do 23 let, již dvakrát se dokázal na závodě Světového poháru umístit v top desítce," vypíchl ředitel lounského podniku Milan Chrobák na webu cyklokros.cz.

Hlavní závod startuje na cyklistickém velodromu ve dvě odpoledne, jezdí se však už od rána. Pořadatelé zrušili cestu přes pole.

"V minulých letech to byl za deště úsek běžecký, my preferujeme technické tratě. Pro diváky je zajímavější sledovat skupinu závodníků s měnícím se lídrem a překvapivým vítězem než one man show."