DALŠÍ TRIUMF. Remco Evenepoel a jeho vítězství na Alto da Fóia.

DALŠÍ TRIUMF. Remco Evenepoel a jeho vítězství na Alto da Fóia. | foto: Profimedia.cz

Sedm hodin ježdění po kostkách. Evenepoel se týral na trati Roubaix

  • 4
Velký talent belgické silniční cyklistiky Remco Evenepoel ještě neměl možnost představit se na závodě Paříž-Roubaix, nedělní vyjížďkou si to aspoň zčásti vynahradil. V den, kdy se měl jet 118. ročník slavné klasiky na kostkách, strávil v kopcovité části Flander v sedle sedm hodin.

Dvacetiletý týmový kolega Zdeňka Štybara ze stáje Deceuninck-QuickStep se i přes přetrvávající nejistotu, kdy bude sezona obnovena a které závody se nakonec uskuteční, snaží využívat podmínek, které doma má. Zatímco ve Francii či Španělsku jsou vyjížďky venku kvůli pandemii zapovězené, v Belgii nikoliv.

Držitel stříbra z časovky z loňského mistrovství světa proto mohl během Velikonoc na dlouhý trénink. „Sedm hodin na kole na kostkách a vlámských vrcholech, po návratu domů malé barbecue jako odměna,“ uvedl Evenepoel v popisku ke krátkému videu na svém instagramovém účtu.

Mladý Belgičan si tak své osobní Paříž-Roubaix ještě o něco protáhl, neboť časy vítězů posledních ročníků „Pekla severu“ šplhaly po odjetí 257 kilometrů dlouhé trati k šesti hodinám.

Evenepoel je teprve druhým rokem mezi profesionály, už si ale stihl vydobýt respekt za celkový přístup a i nyní během boje s pandemií zaznívají ódy na jeho adresu. „Remco byl prvním jezdcem, který mi poslal zprávu, aby se optal, zda je všechno v pořádku a jestli nemůže čímkoliv pomoci,“ ocenil týmový šéf Patrick Lefevere.

,