Kolumbijský cyklista Nairo Quintana

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana | foto: AP

Druhý karambol a konec. Potlučený Quintana odstoupil z Vuelty

  • 15
Přes nehodu v úterní časovce, v níž ztratil vedení i pozici v TOP10, tvrdil: "Ještě se pokusím o pódium." Když však kolumbijský cyklista Nairo Quintana skončil na zemi i v jedenácté etapě, své účinkování v závodu ukončil.

Vítěz letošního Gira d'Italia Quintana odstartoval do etapy po pádu v časovce s bolavým kotníkem a kyčlí, v pelotonu absolvoval zhruba dvacet kilometrů, než se zapletl do další nehody. Jeden z lídrů týmu Movistar a adeptů na celkové prvenství poté zamířil na vyšetření do nemocnice a...

Letošní Vuelta pro něj skončila.

Čtyřiadvacetiletý Quintana měl přitom závod dobře rozjetý. V neděli se před volným dnem dostal do vedení a úterní časovku absolvoval v červeném trikotu lídra.

Ten mu však štěstí nepřinesl - kolumbijský vrchař nezvládl pravotočivou zatáčku a skončil ve svodidlech. Ošklivě se potloukl, ztratil několik minut času a vypadl z elitní desítky celkového pořadí. Přesto doufal, že se ještě v kopcích vrátí alespoň na stupně vítězů.

Po Quintanově odstoupení zůstal jediným lídrem Movistaru Španěl Alejandro Valverde, jenž před dnešní etapou ztrácel na vedoucího krajana Alberta Contadora 29 sekund.

,