Australan Ben O’Connor vyhrál třetí etapu závodu Kolem Spojených arabských...

Australan Ben O’Connor vyhrál třetí etapu závodu Kolem Spojených arabských emirátů. | foto: Profimedia.cz

Výjezd na Džebel Džais nejlépe zvládl O'Connor, vyhrál třetí etapu Kolem SAE

  • 0
Třetí etapu cyklistického závodu Kolem Spojených arabských emirátů vyhrál Australan Ben O’Connor. Při výjezdu na horu Džebel Džais zvítězil po 176 kilometrech o pět sekund před krajanem Jayem Vinem, který se posunul do čela průběžného pořadí.

Český cyklista Jan Hirt, který v minulém týdnu vybojoval druhé místo v horské etapě závodu Kolem Ománu a stejnou příčku obsadil i celkově, dnes dojel na 22. pozici. Na O’Connora ztratil člen belgické stáje Soudal-Quick Step 20 sekund. V průběžné klasifikaci patří Hirtovi 26. místo s odstupem 1:31 minuty na Vinea.

O’Connor si připsal druhý letošní úspěch. Před startem v Emirátech vstoupil do sezony triumfem v jednorázovém závodě v Murcii. „Už jsem horský dojezd dlouho nevyhrál, je to úžasné,“ pochvaloval si osmadvacetiletý Australan, kterému vyšel útok více než kilometr před cílem.

V závěrečném stoupání odstoupil jeden z favoritů Brit Adam Yates, který předtím upadl. „Mrzelo mě, když jsem viděl, jak to Adam po té nehodě balí. Ale když vám odpadne jeden z hlavních soupeřů v celkovém pořadí, musíte toho využít,“ uvedl O’Connor.

Cyklistický závod Kolem SAE (WorldTour)

3. etapa (176 km)

1. O’Connor (Austr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) 4:16:21, 2. Vine (Austr./UAE Team Emirates), 3. Van Eetvelt (Belg./Lotto-Dstny), 4. Poole (Brit.(dsm-firmenich-PostNL), 5. Van Wilder (Belg./Soudal-Quick-Step), 6. Attila Valter (Maď./Visma-Lease a Bike) všichni -5, ...22. Hirt (ČR/Soudal Quick-Step) -20.

Průběžné pořadí: 1. Vine 7:39:44, 2. O’Connor -11, 3. McNulty (USA/UAE Team Emirates) -13, 4. Van Wilder -21, 5. Bilbao (Šp./Bahrain Victorious) -22, 6. Poole (Brit./dsm-firmenich-PostNL) -31, ...26. Hirt -1:31.

,