Martin Čechman během kvalifikace sprintu na mistrovství světa v Glasgow

Martin Čechman během kvalifikace sprintu na mistrovství světa v Glasgow | foto: Reuters

Čechman byl na závěr ME v dráhové cyklistice šestý v keirinu

  • 0
Martin Čechman skončil v závěrečný den mistrovství Evropy v dráhové cyklistice šestý v keirinu. Postaral se tak v Apeldoornu o nejlepší český výsledek v olympijské disciplíně vedle bronzu Jarmily Machačové v bodovacím závodu a šesté pozice Jana Voneše ve scratchi.

Čechman obsadil poslední místo ve velkém finále, v němž útočil z první pozice, ale soupeři se přes něj přehnali.

„Pochopitelně jsem myslel na více. Hlavně po loňském finále, kdy jeden Francouz vyvlnil a stálo mě to medaili. V semifinále jsem se dnes cítil velmi dobře a finále jsem proto zkusil jet ‚z jedničky‘, a to mi nevyšlo. Neodcházím ovšem se sklopenou hlavou. Nechci nikoho vyhákovat a pak slavit, ale uspět kvalitou. Dneska se to nepovedlo, ale povede se to jindy,“ řekl svazovému webu Čechman, jenž byl také na šampionátu devátý v královské disciplíně sprintu.

Keirin vyhrál domácí fenomén Harrie Lavreysen, jenž na druhém ME za sebou získal tři zlata po vítězství ještě ve sprintu a týmovém sprintu. Šestadvacetiletý Nizozemec už má na kontě 12 evropských titulů.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Apeldoornu (Nizozemsko)

Muži:
Bodovací závod: 1. Larsen (Dán.) 66, 2. Mora (Šp.) 58, 3. Nilsson-Julien (Fr.) 45, ...11. Křenek (ČR) 10.
Keirin: 1. Lavreysen (Niz.), 2. Rudyk (Pol.), 3. Moro (It.), ...6. Čechman, 13. Topinka (oba ČR).

Ženy:
Stíhací závod - finále: 1. Knightová (Brit.) 3:22,816 - 2. Brausseová (Něm.) 3:22,819, o 3. místo: Morrisová (Brit.) 3:22,934 - Venturelliová (It.) 3:27,475.
Madison: 1. Fortinová, Borrasová (Fr.) 50, 2. De Clercqová, Kopecká (Belg.) 41, 3. Balsamová, Guazziniová (It.) 28, ...Kohoutková, Ševčíková (ČR) nedokončily.
Keirin: 1. Friedrichová (Něm.) 2. Finucaneová (Brit.), 3. Van de Wouwová (Niz.), ...13. V. Jaborníková, 17. A. Jaborníková (obě ČR).

,