Mark Cavendish zdraví publikum v Gentu po svém pádu.

Mark Cavendish zdraví publikum v Gentu po svém pádu. | foto: Profimedia.cz

Cavendish upadl na dráze v Gentu, má zlomená žebra a pneumotorax

  • 4
Dvě zlomená žebra a menší pneumotorax si odnesl britský cyklista Mark Cavendish z nedělního pádu v dráhových závodech v belgickém Gentu. Šestatřicetiletý spurtér opustil velodrom na nosítkách a strávil noc v nemocnici. Tu by měl opustit v pondělí večer nebo v úterý.

Někdejší úspěšný dráhař Cavendish havaroval v úvodu bodovacího závodu dvojic. Vítěz 34 etap na Tour de France najel do olympijského šampiona a úřadujícího mistra světa v madisonu Dána Lasseho Normana Hansena, kterého poslal k zemi úhybný manévr jiného jezdce. Podle belgického závodníka Jaspera De Buysta mohlo za potíže jezdců mokré místo na dráze.

„Je hloupé, že se to stalo. O kolo dříve jsem si všiml, že je tam voda, tak jsem tam potom jel pomaleji. V dalším kole už to šlo do háje,“ uvedl domácí cyklista.

Cavendish, kterého v minulých letech trápily vleklé zdravotní potíže, letos prožil po dlouhé době vydařenou sezonu. Vybojoval v ní deset vítězství včetně čtyř triumfů na Tour. Na slavném závodě ovládl už 34 etap, čímž vyrovnal rekord belgické legendy Eddyho Merckxe. 

,