Finiš úterní etapy Vuelty

Finiš úterní etapy Vuelty: vlevo vítězný Zabel, uprostřed Hushovd a vpravo třetí na pásce Nazon z Francie. | foto: Reuters

Lídr Vuelty dojel už potřetí na druhém místě

Cáceres - Už potřetí za sebou dojel norský cyklista Thor Hushovd v etapě na Vueltě do cíle jako druhý; v Cáceresu mu to stačilo k udržení žlutého trikotu prio vedoucího závodníka. Poslední rovinatou etapu před vjezdem pelotonu do hor vyhrál v hromadném spurtu Erik Zabel z Německa. Pětatřicetiletý jezdec ve službách týmu Milram v úterý triumfoval po 135 kilometrech na nejkratším úseku 61. ročníku, který následoval po pondělní nejdelší etapě závodu.

Na Vueltě Zabel vybojoval dílčí úspěch pošesté ve své bohaté kariéře, letos se prosadil na stupně vítězů poprvé.

Zabel patřil k nejlepším spurtérům už v předchozích dnech, kdy skončil čtvrtý a desátý. Po dnešku je na celkovém druhém místě se ztrátou 27 sekund. "Ještě mě nesmíte odepisovat," nechal se Zabel slyšet v pondělí večer, kdy mu jeho týmový šéf předpověděl jedno či dvě etapová vítězství na letošní Vueltě.

O vavřín znovu bojoval nečekaný vítěz předchozí etapy Francisco José Ventoso a jako nejlepší Španěl finišoval pátý.

Středeční pátá etapa vede z Plasencie do lyžařského střediska La Covatilly ležícího ve výšce téměř 2000 metrů a měří 178 km. Vuelta skončí 17. září v Madridu.

Výsledky - 4. etapa (135 km):
1. Zabel (Něm.) 3:24:46, 2. Hushovd (Nor.), 3. Nazon (Fr.), 4. O'Grady (Austr.), 5. Ventoso (Šp.), 6. Eisel (Rak.), 7. Greipel (Něm.), 8. Bettini (It.), 9. McEwen (Austr.), 10. Paolini (It.) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Hushovd 13:34:59, 2. Zabel, 3. O'Grady oba -27, 4. Ventoso -32, 5. Bettini -34, 6. Arvesen (Nor.), 7. Bak (Dán.), 8. Sörensen (Dán.), 9. Ljungqvist (Švéd.), 10. Sastre (Šp.) všichni -39.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa