Diskuze

Duel v cíli. Poels přetlačil Evenepoela a slaví, titul z Vuelty patří Kussovi

Byl to nezvyklý závěr cyklistické Vuelty. Dvacátá etapa připomínala spíše ardenské klasiky a nakonec se proměnila ve sprinterský duel favorizovaného Remca Evenepoela (Quick-Step) s Woutem Poelsem (Bahrain). Vítězství z úniku však těsně oslavuje druhý jmenovaný, který v závěrečných kilometrech vyvíjel největší aktivitu. Celkové pořadí nedoznalo výraznějších změn, novým šampionem Vuelty se v neděli stane Sepp Kuss ze stáje Jumbo Visma, která na Grand Tours kompletuje unikátní hattrick.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

vysledek je unikat.

3 ze stejneho tymu na podiu v GT- hadal bych ze naposledy mozna v hodne davne historicke minulosti TDF.

Aby ale 3 ruzni jezdci z jednoho tymu kazdy vyhrali jednu GT v tomtez roce - mam silny dojem, ze tohle se jeste nestalo. Plus navic obsadili podium v poslednim zavode.

Tim vic to vysvetluje jeden z duvodu proc Jumbo Visma dala pokyn k podpore Kusse jakmile bylo v 3. tydnu zrejme, ze jeste ma dost sil, aby ho "nemuseli tahnout na kopec na provaze".

Dalsi duvod - a velmi padny- je nutnost najit noveho stedreho sponzora, protoze sponzorstvi retezce samosek Jumbo ma koncit pristi rok.

Zatimco JV ma sirokou podporu a popularitu doma v Nizozemi a dale predevsim v Dansku a Slovinsku, rozsirit se pres ocean a pripadne ziskat americke finance rozhodne stoji za to.

Na rozdil od Hornera pred nekolika lety, Sepp Kuss je nejen mnohem lepe znam, ale navic ma nesmirne charisma, odlehcenost i skromnost vystupovani a celkovou oblibenost u siroke cyllisticke fanouskovske populace ve svete.

PS. Jeho otec byl prukopnikem nordickeho lyzarstvi v USA a trenerem narodni reprezentace US olympijskych lyzaru 1964, 1972.

0 0
možnosti
AH

A89l88e95š 78H76o69l86a71n

16. 9. 2023 23:42

Myslím, že reklamní plakát Jumba za rok 2023 mohl vypadat tak, že stojí tři chlapci vedle sebe, jeden v růžového dresu, druhý ve žlutém a ten třetí v červeném dresu. Před nim stojí žlutočerné Cervélo!

Myslím, že takový plakát by byl unikátem na mnoho let a také skvělou vzpomínkou na unikátní rok v cyklistice!

10 0
možnosti
MM

v nasem TV prenosu byl navrh aby dnesni zaverecnou etapu jel Kuss na cervenem Cervelu, Roglic na ruzovem a Vingegaard na zlutem.

2 0
možnosti
Foto

Co se tyce Seppa, ma to zaslouzene. Vypada to ze ho Jonas nechal, ale v te etape kde na nej Jonas stahnul pres minutu, tak Sepp vubec nejel. Urcite by ho nestahnul o tolik kdyby jel naplno.

2 0
možnosti
MS

Už se někdy stalo, aby jeden tým vyhrál v sezoně všechny GT a to pokaždé s jiným jezdcem ?

0 0
možnosti
TT

A kdy se naposledy stalo, že v GT závodě obsadil jeden tým první 3 místa?

Na Vueltě je to pokud vím poprvé, v TdF to bylo před více než 50 lety.

1 0
možnosti
MM

jak pravil Poels v rozhovoru: domestik vyhrava.

Jak pro nej v etape, tak pro Kusse v celem zavode.

0 0
možnosti
PV

P22a34v79e61l 59V75a42c11e45k

16. 9. 2023 19:45

Zajímavý to bude v budoucnosti, jestli se kuss i nadále smíří s rolí domestika, nebo bude chtít být lídrem. Pak by asi musel z jumba odejít. I když, roglic asi kvůli věku z top formy brzy vypadne.

0 0
možnosti

S vysokou pravděpodobností by mohl příští rok jet jako lídr Giro. Primož bude asi chtít naposled zkusit TdF. A lídrů není většinou přebytek. Otázka je, jak se vyrovná s tím, že nemá za zády ty dva supermany.

0 0
možnosti
MS

Američan vítězem Vuelty - tady je svět zase v pořádku!!!

1 0
možnosti
PV

P32a69v65e98l 44V83a65c28e57k

16. 9. 2023 19:06

Tak zrovna ten předposlední americký vítěz moc v pořádku nebyl.

2 0
možnosti
JS

J43o65s47e81f 21S89t86e15f93l

16. 9. 2023 18:12

To jsem moc rád. Primož má už 3 Vuelty a Jonas je z nich nejmladšì, tak mâ šanci taky ji uhrát. A tour mâ už dvě Sepp si to zasloužil. Celâ lêta pracoval pro oba, tak mu to vrátili. Což je na tom to nejhezčí.

9 0
možnosti
JK

Jenže víc než 4 vuelty nikdo nemá, Primož se mohl zapsat do historie tohoto závodu, vyhrát čtvrtý, případně pátý příští rok. O tuto možnost ho obrali v jeho vlastním týmu, nikoliv soupeři !!! to zamrzí.

2 12
možnosti
JV

Půjdu proti proudu, co se týká týmu Jumbo Visma, a i dnes si myslím, že nebýt pomoci Landy, slavil by dnes Jonas (Primož), ne Sepp.

Jumbo už poté jen minimalizovalo "mediální" škodu a tým jel na Seppa.

Vuelta mě bavila, skvělá podíváná, ale tu pachuť tam na rozdíl od většiny/některých mám.

4 4
možnosti

Nesouhlas. Kdyby tam nebyl Landa, Kuss mohl být spíš ještě rychlejší, protože nohy na to měl. To nebyl hákový kopec, aby mu tam Landa nějak významně pomohl. Naopak, při Seppově týmovém uvažování, rozhodně nechtěl táhnout Landu blíž je kolegům, aby neohrozil případné vítězství v etapě.

3 4
možnosti
Foto

To byl dojezd. Všichni tři vedle, jsou to borci a zřejmě dobrá parta. Skvělý celý tým Jumbo.

10 0
možnosti