Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | foto: AP

Kreuziger po 45 dnech osedlal kolo. Došlo i na zkoušku oblečení

  • 0
Trénink na novou sezonu v plném proudu - to je realita těchto dnů plzeňského cyklisty ve službách stáje Astana Romana Kreuzigera. Ten je momentálně na týmovém soustředění ve španělském Calpe.

"Poprvé po 45 dnech jsem vlezl na silniční kolo. A musím přiznat, že si to užívám," hlásí Kreuziger na svých stránkách romankreuziger.com. Program na příští sezonu ještě nezveřejnil.

Plzeňský cyklista dosud trénoval jen na biku a byl podle svých slov zvědav, co s ním první den na silničce udělá.

"Ale jeli jsme přes čtyři hodiny a druhý den mi nic nebylo, žádné tělesné partie mě nebolely. Měl jsem slušný základ z biku a navíc mě to utvrdilo v tom, že jsme před rokem opravdu dobře vyladili mou pozici na kole. Hned po pár kilometrech jsem zjistil, že jsem na svém kole, a to je pokaždé dobré zjištění. Cítil jsem se fakt super, což je důležité," popisuje spokojeně.

První týmové soustředění před novou sezonou Astana zahájila před třemi dny v italském Montecatini Terme, kde jezdci absolvovali nezbytné lékařské testy, zkoušeli oblečení a řešili různé další záležitosti. "Byly to spíš tři pracovní dny bez kola, pouze jsem chodil do posilovny."

Pak se tým přesunul do Španělska, kde má ideální podmínky na trénink: teploty mezi 18 a 22 stupni. "Oproti posledním rokům jezdím už v tomhle období víc, už mám za sebou i pětihodinové tréninky. Většinou jsme rozděleni do dvou až tří skupin," prozrazuje Kreuziger.

Kromě tréninku čeká cyklisty týmové focení. "V Calpe zůstáváme do soboty, pak se vracím na skok do Česka. Už 14. prosince ale letím na Mallorku, kde by měla být dost dobrá skupina na trénink: Jarda Kulhavý, Kuba Novák, nová posila Astany Guarnieri, bude tam i můj táta, tak určitě kvalitně potrénuju," je si jist Plzeňan.

Slibuje také, že závodní program na příští sezonu zveřejní koncem tohoto týdne.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa