Český cyklista Roman Kreuziger (vlevo) v úniku s Kostaričanem Amadorem během 5.

Český cyklista Roman Kreuziger (vlevo) v úniku s Kostaričanem Amadorem během 5. etapy závodu Tirreno-Adriatico | foto: Profimedia.cz

Kreuziger má v závodu Kolem Romandie problémy s alergií

  • 7
Žádné velké změny od úvodního prologu, Roman Kreuziger po dvou etapách závodu Kolem Romandie v celkovém pořadí stále ztrácí 51 vteřin na britského lídra Christophera Froomea. Český cyklista vždy dojel v hlavním poli a momentálně je průběžně na 45. místě.

Nejdelší etapu šestidenního podniku WorldTour vyhrál Litevec Ramunas Navardauskas. Kreuziger už setřásl únavu po nedávných ardenských klasikách, v nichž se blýskl vítězstvím v Amstel Gold Race, ale přihlásila se jiná komplikace.

"Trošku hůř se mi dýchá, protože mi vyskočila alergie na pyly. Ale zítra by mělo sprchnout, tak se vzduch snad vyčistí a určitě to bude lepší," uvedl na svém webu.

Vítěz Kolem Romandie z roku 2007 očekává, že rozhodovat bude sobotní královská etapa.

"Na sobotu hlásí v horách sněžení. Máme jet dvakrát do nadmořské výšky 1 800 metrů. Jednou se ten kopec jede z půlky nahoru, podruhé celý. Jsem zvědav, jestli se etapa objede podle původního plánu,"  prohlásil Kreuziger.

Cyklistický závod Kolem Romandie

2. etapa (190,3 km): 1. Navardauskas (Lit./Garmin) 4:51:49, 2. Gasparotto (It./Astana), 3. Meersman (Belg./Omega Pharma-Quick-Step), 4. Mezgec (Slovin./Argos), 5. Nerz (Něm./BMC), 6. Gavazzi (It./Astana), ...31. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 9:34:13, 2. Talansky (USA/Garmin) -6, 3. Kiserlovski (Chorv./RadioShack) -13, 4. Porte (Austr./Sky) -15, 5. Costa (Portug./Movistar) -16, 6. Pinot (Fr./FDJ) -17, ...45. Kreuziger -51.

,