Švýcarští cyklisté (zleva) Stefan Bissegger, Silvan Dillier, Stefan Kueng a...

Švýcarští cyklisté (zleva) Stefan Bissegger, Silvan Dillier, Stefan Kueng a Raphaael Meyer truchlí poté, co se dozvěděli o úmrtí krajana Gina Mädera. | foto: AP

Kamenná lavina, potom úmrtí. Šestá etapa závodu Kolem Švýcarska byla zrušena

  • 5
Šestá etapa cyklistického závodu Kolem Švýcarska byla zrušena. Po kamenné lavině a uzavření několika silnic pořadatelé napřed nejdelší výzvu letošního ročníku chtěli jen zkrátit. Start z obce La Punt přeložili do Churu a peloton měl absolvovat trasu o 66 kilometrů kratší z původních 215 kilometrů. Po úmrtí Gina Mädera, který podlehl následkům pádu ve čtvrtečním dějství, pak páteční etapu zrušili. Peloton odjede jen posledních 30 km a uctí památku zesnulého jezdce.

Závod je jednou z tradičních generálek na Tour de France. V noci na dnešek se však na plánované trase uvolnila skalní masa a jen těsně minula horskou vesnici Brienz. Ta byla už v květnu preventivně evakuována.

Cyklistický svět smutní. Po pádu ve Švýcarsku zemřel Gino Mäder

Pořadatelé už ve čtvrtek čelili kritice za nebezpečný závěrečný sjezd z Albula Passu do La Puntu, po němž skončil v nemocnici kromě Gina Mädera i Američan Magnus Sheffield. Ten vyvázl „jen“ s otřesem mozku.

,