Diskuze

Vyhrát celou Tour? Zatím ne, vzkazuje Alaphilippe. Vrhne se na kostky

Hlavně díky němu byla letošní Tour tak dramatická. Čtrnáct dní srdnatě hájil žlutý dres, aby o něj přišel dva dny před koncem závodu. Dávalo by smysl, kdyby se příští rok Julian Alaphilippe zaměřil na celkové pořadí největší cyklistické akce. „Ale to neudělám. Chci nejprve zkusit své štěstí na závodě Kolem Flander,“ vyhlásil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

myslím, že když pojede na celkové pořadí, tak si ho o to víc pohlidaji a ke žlutém dresu mu nenechají ani cuchnout. at se soustředí na to, co mu jde zatím nejlíp. jednorázovky a totální cyklistika

3 0
možnosti
JK

J10a24n 42K24o18p77p

2. 8. 2019 7:52

Je to frajer, obrovskej bojovnik, vo tom zadna... Ale pristi rok se na silnic naplno chysta fenomen jmenem MVDP, takze je mi lito JUJU ;-)

1 2
možnosti
KS

75 kilo živé váhy, tohle nevypadá na to že by zvládl tři týdny v horách, ikdyž je to super borec

0 0
možnosti
PS

To už o něm je známo dřív, že touží po Flandrech. Koneckonců jako hodně jiných cyklistů. Kolem Flander je z mého pohledu nejlepší závod na světě. Mohou zde uspět různé typy cyklistů. Stejně jako na Strade Bianche. Paris Roubaix je už hodně jiné. Pro vrchaře o ničem.

Lutych a Lombardii člověk může vyhrát jako etablovaný jezdec Grand Tour, ale na Flandry se musí člověk specificky zaměřit. Roubaix to je pak úplně jiná liga, ale GIlbert nám ukázal, že to zase až tak neřešitelné není.

Wiggins se po kariéře na Grand Tour snažil o úspěch na kostkách. Thomas na nich zase jezdil před pár lety. Na Monumentech to nedotáhl nikdy na podium, ale E3 jednou vyhrál. A dost slavně. Nastoupil na Kwaremontu 30 km před cílem. Chytili se ho jen Sagan a Štybar. Spolu dojeli kousek před cíl. Tam Thomas nastoupil a už ho nikdo nechytil.

Alaphilippe je ukázakový kalsikář. Byla by strašná škoda jeho schopnosti zahodit a transformovat se na jezdce Tour. To má smysl kdyžtak na stáří až ztratí svou výbušnost. Zatím má před sebou mnohem víc velkých cílů. Vždyť on, což je k jeho talentu až neuvěřitelné, vyhrál zatím jediný Monument.

Alahilippe je skvělý. Ale nebude to mít lehké. Jestli si mladí ckylkrosaři povedou dále zdatně jako dosud, tak nás čekají opravdu velké bitvy.

Jak jsem řekl, o tom, že Alaphilippe se chce zaměřit i na kostky je známo delší dobu. Tím spíš jsem doufal, že se Zdeněk Štybar rozhodne z týmu odejít. Protože těch vlčáků majících zájem vyhrát kostkové klasiky je a bude v DQS stále hodně. A zatímco ostatní vždy měli nějakou slabinu, Alahilippe je tak komplexní jezdec, že je opravdu těžké s ním nejít na závod jako s lídrem. Vždyť i kvůli němu z DQS odejde Gilbert. Protože je mu jasné, že v DQS by nedostal šanci vyhrát poslední Monumnet co mu ještě chybí.

5 1
možnosti
PS

Si vůbec myslím, že letošek byl poslední šancí pro normální smrtelníky jak vyhrát Flandry a Roubaix. Přitom Zdeněk na tyhle závody úplně odešel. Onemocněl. A to bylo hodně kvůli tomu, že ho a GIlberta nechal vlastní tým popravit na závodě Gent Wevelgem. Tam dřeli jako koně, což je úděl jezdců v DQS. Dřeli na Vivianiho, který ale nakoenc selhal. Zdeněk měl letos skvělou formu a před vrcholem sezóny se zhroutí. Tohle by se mu v žádném jiném týmu než DQS stát nemohlo. Opravdu si myslím, že pro člověka co chce sám něco dokázat, není dobré v tomto týmu zůstávat.

3 2
možnosti
PV

P48a79v37e41l 59V70r47b51a

2. 8. 2019 7:08

možná v současnosti nemá na celkové vítězství, ale letošní Tour udělal rozhodně zábavnou...už jenom sledovat, jak dlouho ještě udrží žlutý trikot :-)

16 0
možnosti

Jo, jo. Štyby zase jednou bude dělat na kostkách křoví.

3 1
možnosti
LS

Prave si nazval Stybara "křovàkem"....:-/

0 3
možnosti
MK

málem mu to vyšlo i kdyz se nepripravoval na celkové pořadí, za me velky respekt

3 0
možnosti