Jaroslav Kulhavý v cíli závodu horských kol v Novém Městě na Moravě.

Jaroslav Kulhavý v cíli závodu horských kol v Novém Městě na Moravě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Kulhavý hodlá závodit a závodit. Chci ještě jeden duhový dres, vyhlašuje

  • 4
Ne, neprožívá zatím sezonu, na kterou by mohl být pyšný. Ani takovou, se kterou by mohl být aspoň trochu spokojený. V březnu sice s týmovým parťákem Howardem Grottsem potřetí v kariéře vyhrál Cape Epic - bikerskou Tour de France, od té doby však tápe. Ve Světových pohárech se Jaroslav Kulhavý trápí daleko za příčkami, na které byl zvyklý. Proč?

Sám olympijský šampion z Londýna je vidí v malé závodní praxi.

I proto Kulhavý před červencovými a srpnovými závody Světového poháru míří o víkendu na další závod série Kolo pro život do Karlových Varů. „A hned poté se přesunu na Zadov, kde mě čeká Český pohár. Ve druhé půlce sezony chci jezdit mezi třemi nejlepšími,“ říká.

Potřebuje se dostat do tempa, ze kterého se může odrazit zpátky mezi nejlepší.

Když v květnu přijížděl do německého Albstadtu, plánoval si, jak zaútočí na pódium. Plány vzaly rychle zasvé. Ze závodu odstoupil krátce po startu poté, co řešil potíže s řetězem.

Podobné déja vu zažil i před domácími fanoušky v Novém Městě na Moravě o týden později. Ze třetí startovní řady se prokousal až na čelo, ale v závěrečném kole mu spadl řetěz. Z šesté příčky spadl na devátou.

Český závodník Jaroslav Kulhavý (s číslem 17) v závodě horských kol v závodě v Novém Městě na Moravě.

Z velké trojky Nino Schurter & Jaroslav Kulhavý & Julien Absalon ten poslední nečekaně ukončil kariéru, Kulhavý prožívá nepovedenou sezonu. Naopak nahoru se tlačí nová generace Matheiu van der Poela, Sama Gaze a dalších.

„Tak snad mi Jaroslav co nejdřív zase pomůže ty mladé kluky zkrotit,“ doufá mistr světa Schurter.

Oba mohykány horských kol čekají v červenci a v srpnu čtyři závody Světového poháru. „Já ale budu všechno směřovat k zářijovému mistrovství světa v Lenzerheide, kde bych si chtěl spravit chuť. Ještě jednou ten duhový dres mistra světa chci,“ říká český biker.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa