Biker Ondřej Cink

Biker Ondřej Cink | foto: Jaroslav Šnajdr, MAFRA

Výpadek je znát, připustil Cink. Přesto myslí v Novém Městě na pódium

  • 0
Pódiové umístění. Takový cíl má český biker Ondřej Cink před závodem Světového poháru horských kol, který příští víkend bude hostit Nové Město na Moravě. "Přes sezonou jsem měl Nové Město jako první vrchol sezony. Říkal jsem, že bych tam chtěl skončit mezi prvními třemi," říká třiadvacetiletý člen mezinárodního Merida Biking Teamu.

"Teď se mi ale zkomplikovala příprava," připomíná virózu, která ho začátkem května na čtyři dny připoutala na lůžko. "Ztratil jsem týden tréninku a výpadek je znát," připouští.

"Takže teď bych byl spokojený, kdybych loňský výsledek vylepšil alespoň o jedno místo," připomíná šestou příčku z minulého ročníku, který byl jeho premiérovým v kategorii Elite. V aktuální sezoně se do TOP 10 dostal v obou předchozích startech: v jihoafrickém Pietermaritzburgu byl čtvrtý, v australském Cairnsu osmý.

"S úvodem sezony jsem určitě spokojený. Že bych mohl být na pódiu hned v prvním závodě, s tím jsem ani nepočítal," říká aktuálně šestý muž celkového bodování Světového poháru.