Petr Kelemen

Petr Kelemen | foto: ceskysvazcyklistiky.cz

Dvě nová jména v Elkovu: Jakub Ťoupalík a Petr Kelemen

  • 0
Změn letos není moc a nabízejí slibný výhled do budoucna. Hradecká cyklistická stáj Elkov Kasper totiž do příští sezony angažovala jen dva nové jezdce a oba patří k nastupující velmi nadějné české generaci.

Dres nejúspěšnější domácí stáje posledních let, která v kategorii třetidivizních kontinentálních týmů patří k nejlepším v celé Evropě, bude nově oblékat devatenáctiletý Jakub Ťoupalík, bratr Adama, jenž do Hradce přišel před rokem a letos pro ni získal titul mistra republiky. A s ním přichází jen o rok starší Petr Kelemen.

„Od nových jezdců bychom chtěli, aby se v kategorii do 23 let prosadili na starty na mistrovství světa a Evropy. Petr Kelemen je schopný zajet výborně časovku, takže se budeme snažit, aby v této disciplíně získal pozici české jedničky. Jakub Ťoupalík je univerzálním závodníkem, který by měl být schopný prosazovat se v kopcích,“ uvedl manažer hradecké stáje Vladimír Vávra.

Jakub Ťoupalík a Kelemen v týmu nahradí odcházejícího Karla Hníka a Františka Sisra, jenž ze zdravotních důvodů ukončil kariéru a bude u týmu působit jako mechanik. 


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa