Cyklistika - ilustrační foto

Cyklistika - ilustrační foto | foto: Reuters

Cyklisté týmu Elkov Kasper vezou ze Slovinska cenné body, nejvíc Schlegel

  • 0
Hradecká cyklistická stáj Elkov Kasper o víkendu pobrala další cenné body do světového žebříčku UCI. Tentokrát na GP Slovenia, kde Michal Schlegel vybojoval po úspěšném úniku výborné třetí místo a v první desítce bodoval devátým místem i Alois Kaňkovský.

Na start se z hradecké stáje postavila šestice Kaňkovský, Neuman, Zahálka, Schlegel, Otruba a Adam Ťoupalík. Závod měl celkovou délku 170 km a odehrál se na úvodních třech delších a šestí závěrečných kratších okruzích.

Rozhodující moment závodu přišel už na 25. kilometru, kdy odjelo nejprve šest jezdců, z nichž jeden odpadl, a na čele zůstala pětice, ve které Elkov Kasper zastupoval Schlegel.

Tato pětice si po celý zbytek závodu držela náskok kolem jedné minuty. Peloton za nimi byl pod kontrolou týmů v úniku a žádný jiný tým neměl sílu na aktivní sjíždění. V posledním okruhu začal náskok klesat, ale pelotonu se již nepodařilo dohnat pětici v úniku.

Na cílové pásce ve slovinské Cerklje byl nakonec nejrychlejším Ital Maestri. V hlavní skupině spurtoval i Alois Kaňkovský, který vybojoval 9. místo, Elkov Kasper si tak odváží ze Slovinska 28 UCI bodů.