Elia Viviani

Elia Viviani | foto: Reuters

Cyklista Viviani je po vyšetření srdce, za dva týdny může znovu trénovat

  • 2
Italský cyklista Elia Viviani má za sebou důkladné vyšetření srdce na klinice v Anconě. Po dvou týdnech volna by se měl znovu vrátit k tréninku. Sezonu hodlá elitní spurtér zahájit koncem února na etapovém závodu Kolem Spojených arabských emirátů.

Viviani odjel ze soustředění týmu Cofidis ve španělském Benidormu poté, co měl při nedělním tréninku neobvyklý srdeční rytmus. „S mým osobním lékařem jsme se dohodli, že podstoupím důkladné vyšetření na klinice v Anconě. Na závěr prohlídky jsem absolvoval menší operaci, která byla úspěšná,“ uvedl jednatřicetiletý mistr Evropy z roku 2019 v týmovém prohlášení.

Podle lékaře Cofidisu šlo o elektrofyziologické vyšetření, jehož cílem je diagnostikovat poruchu srdečního rytmu. „Obešlo se to bez problémů,“ řekl doktor Michel Cerfontaine. Viviani se obával, zda jeho potíže nesouvisí s covidem-19, ale lékaři to vyloučili.

Viviani během kariéry vybojoval etapová prvenství na všech třech Grand Tours. Letos má v plánu startovat na Giru d’Italia, kde v minulosti ovládl pět etap a jednou i bodovací soutěž. Na olympijských hrách chce obhajovat zlatou medaili v dráhovém omniu.

,