Egam Bernal

Egam Bernal | foto: AP

Kolumbijec Bernal Vueltu nepojede, po nepovedené Tour ukončil sezonu

  • 0
Kolumbijský cyklista Egan Bernal po nepovedené obhajobě loňského triumfu na Tour de France ukončil sezonu. Padla tak eventualita jeho účasti na Vueltě, kde v dresu týmu Ineos Grenadiers od 20. října pojedou mimo jiné loňský šampion Gira d’Italia Richard Carapaz a čtyřnásobný vítěz Tour Chris Froome.

Na základě svých zdrojů to uvedl specializovaný web cyclingnews.com.

Třiadvacetiletý Bernal na letošní přeložené Tour nestačil na nejlepší vrchaře a před 17. etapou kvůli problémům se zády ze závodu odstoupil. Spekulovalo se o tom, že by si mohl chtít spravit náladu na španělské Vueltě, ale Kolumbijec raději využije čas k doléčení zdravotních problémů.

Lídry Ineosu na poslední letošní Grand Tour by měli být Froome a Carapaz. Pro pětatřicetiletého vítěze Vuelty z let 2011 a 2017 Froomea půjde o rozlučku s týmem, v němž zažil největší úspěchy. Od příští sezony bude jezdit za stáj Israel Start-Up Nation. Do nominace na letošní Tour se Froome nevešel kvůli tomu, že stále nebyl ve formě po loňském vážném zranění, jež mu mohlo ukončit kariéru.

Kolumbijský cyklista Egan Bernal v prúběhu 13. etapy Tour de France.

Ekvádorec Carapaz měl původně obhajovat loňský triumf na Giru, jehož závěr se v upraveném kalendáři bude překrývat se startem Vuelty. Tým ho však nakonec nominoval na Tour, kde měl v horách pomáhat Bernalovi.

Carapaz v první polovině „Staré dámy“ ztratil hodně času, ale následně skončil druhý ve dvou horských etapách a druhé místo obsadil také v soutěži o nejlepšího vrchaře za vítězem Tadejem Pogačarem. I mladý Slovinec v minulých dnech ukončil sezonu.

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa