Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | foto: Reuters

Prokleté Ardooie: po pádu v cyklokrosovém závodě musel Štybar na operaci

  • 42
Ardooie. Jméno tohoto belgického městečka by si měl český cyklista Zdeněk Štybar červeně zatrhnout v diáři a zdaleka se mu vyhýbat. V srpnu zde měl těžký pád po dojezdu etapy silničního závodu Eneco Tour, ve čtvrtek pak musel z cyklokrosového závodu putovat rovnou na operační sál. Po pádu si totiž potrhal vazy v pravém rameni.

Pro Štybara to byl teprve druhý závod v nové cyklokrosové sezoně. V belgickém Ronse skončil osmý, když  triumfoval domácí favorit Sven Nys.

Během pátku už nemocnici opustil, aby stihl sobotní svatbu s partnerkou Ine. „Zase Ardooie a zase po kontaktu s bariérou. Můj první vážný pád v cyklokrosu,“ napsal Štybar k fotografii na Instagramu.

Úřadující mistr světa v cyklokrosu, jenž se po srpnovém těžkém pádu teprve na začátku září vrátil do pelotonu, si podle informací stáje vykloubil rameno. Vyšetření magnetickou rezonancí následně odhalilo poranění vazů a kloubu a nutnost chirurgického zákroku.

Operaci se Štybar podrobil ve čtvrtek pozdě odpoledne v Roeselare. O tom, jak dlouho bude muset český cyklista tentokrát odpočívat, se rozhodne 22. října po kontrole.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa