Christopher Froome v závodě Kolem Ománu.

Christopher Froome v závodě Kolem Ománu. | foto: Reuters

Štybar skončil v závodu Kolem Ománu dvanáctý, zvítězil Froome

  • 5
Chris Froome z týmu Sky slaví vítězství v etapovém závodu Kolem Ománu. V silné konkurenci si pro celkové dvanácté místo dojel Zdeněk Štybar, který byl nejlepším cyklistou stáje Omega Pharma-Quick Step.

Froome se do čela závodu dostal po čtvrteční královské etapě a při dnešním hromadném dojezdu si bezpečně první příčku pohlídal. O 27 sekund po šesti etapách porazil dvojnásobného šampiona Tour Španěla Alberta Contadora a třetí skončil Australan Cadel Evans, jenž má na kontě rovněž triumf na slavné Tour de France.

"Na začátku týdne jsem si myslel, že dojet do pátého místa by byl slušný výsledek. Ale poprvé jsem vyhrál etapový závod a porazil ty, s nimiž budu soupeřit na Tour," radoval se keňský rodák Froome. Štybar během šesti dnů obsadil dvakrát páté místo, v pátek jel většinu etapy v úniku s osmi dalšími jezdci a na závěr dnes obsadil 25. pozici. Pro poslední etapový vavřín si dojel mistr Francie Nacer Bouhanni.

Kolem Ománu - silniční etapový závod

6. etapa (144 km):
1. Bouhanni (Fr.) 3:24:20, 2. Goss (Austr.), 3. Phinney (USA), 4. Viviani (It.), 5. Božič (Slovin.), 6. Impey (JAR), ...25. Štybar (ČR) všichni stený čas.
Konečné pořadí:
1. Froome (Brit.) 23:28:33, 2. Contador (Šp.) -27, 3. Evans (Austr.) -39, 4. Rodríguez (Šp.) -50, 5. Nocentini (It.), 6. Tschopp (Švýc.) oba -1:13, ...12. Štybar -2:08.

,