Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | foto: Profimedia.cz

Cyklista Kreuziger fandil budoucímu soupeři. Teď se chystá vyjet na Etnu

  • 4
Na soustředění na Sicílii se od čtvrtka chystá český cyklista v barvách kazašské stáje Astana Roman Kreuziger. Důvod? Úspěch na Giru.

"Od čtvrtka budu trénovat ve vysoké nadmořské výšce. Sicílii jsem zvolil i kvůli tomu, abych si zkusil projet jednu etapu Gira na Etnu," prozradil Kreuziger na svých stránkách romankreuziger.com.

Na Sicílii absolvuje do 14. února klasické soustředění.

"Rovnou odtud vyrazím na první závody Kolem Algarve," podotkl. "Mělo by nás tam být deset. Vím, že kromě mě pojede Tiralongo, Kesiakoff nebo Fefonov. Bude to takový mix lidí, z nichž někteří pojedou se mnou na Giro," prozradil s tím, že druhý lídr týmu Vinokurov pocestuje na závody do Ománu.

"Objemy už máme za sebou, věnovali jsme se jim ve Španělsku. Na Sicílii už nás čeká trochu jiný trénink," uvedl plzeňský cyklista. Minulý pátek si užil týmovou prezentaci, při níž šel na pódium jako předposlední, před hvězdou Vinokurovem.

AUDIENCE U NAZARBAJEVA. Roman Kreuziger (v pozadí) se při návštěvě Kazachstánu setkal s prezidentem.

Po návratu do Itálie si v neděli sedl k televizi a nenechal si ujít zlatou jízdu stříbrského kamaráda Zdeňka Štybara na cyklokrosovém mistrovství světa v Sankt Wendelu.

"Viděl jsem to sice až večer ze záznamu, ale zprávy jsem měl okamžitě po závodě. Musím říct, že Štyby jel parádně, určitě si zasloužil vyhrát. Hned jsem mu psal zprávu a pogratuloval mu," dodal.