Mathias Vacek

Mathias Vacek | foto: ČTK

Vacek vstoupil do sezony desátým místem v úvodní etapě Tour Down Under

  • 0
Cyklista Mathias Vacek zahájil sezonu desátým místem v úvodní etapě závodu Tour Down Under. Jednadvacetiletý český talent, jenž má na silnici před sebou druhý rok ve worldtourové stáji Lidl-Trek, bojoval v závěrečném hromadném spurtu, který nakonec ovládl domácí Australan Sam Welsford.

Ve stejném čase jako vítěz dojel do cíle 144 km dlouhé trasy v Tanundě i Pavel Bittner, který stejně jako Vacek startuje v Austrálii poprvé. Třetí český zástupce Josef Černý, jenž už si Tour Down Under v minulosti vyzkoušel, obsadil v první etapě 127. místo se ztrátou 1:25 minuty.

Welsford v závěrečném spurtu porazil Phila Bauhause z Německa. Třetí místo na stupních vítězů úvodního závodu elitní kategorie WorldTour obsadil eritrejský rychlík Biniam Girmay.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour)

1. etapa (144 km):

1. Welsford (Austr./Bora-hansgrohe) 3:25:56, 2. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 3. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty), 4. Ewan (Austr./Jayco-AlUla), 5. Narváez (Ekv./Ineos Grenadiers), 6. Kanter (Něm./Astana-Qazaqstan), ...10. M. Vacek (ČR/Lidl-Trek), 72. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL) všichni stejný čas, 127. Černý (ČR/Soudal-Quick Step) -1:25.