ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Český pohár horských kol začne případně až domácím šampionátem

  • 0
Český pohár horských kol zcela obmění termínový kalendář, který původně čítal šest závodů. Pořadatelé seriálu Strabag Cup tím zareagovali na středeční rozhodnutí Mezinárodní cyklistické unie (UCI), která prodloužila kvůli pandemii koronaviru závodní přestávku do 1. června.

Sérii by mělo odstartovat před polovinou července mistrovství republiky v Peci pod Sněžkou, jež mělo pohár původně uzavřít.

Závody Českého poháru mají mezinárodní status a místo v kalendáři UCI. Domácímu šampionátu zůstal vyhrazený druhý červencový víkend, další jeden až dva závody by se uskutečnily v srpnu a finále v září.

Schopnost změnit termín již potvrdili pořadatelé z Města Touškov (původně 25.-26. dubna) a ze Zadova (2.-3. května), v jednání je zatím Brno (4.-5. dubna). Čtvrtý v pořadí měl být závod v Hlinsku (30.-31. května) a pátý v Bedřichově (13.-14. června).

Na konečnou podobu programu bude mít hlavní vliv další vývoj celosvětové situace a rozsah mezinárodních i tuzemských omezení a opatření. „Věříme, že se pohár uskuteční, ale vše záleží na globální situaci. My jsme připraveni. Po odsunutí olympijských her na příští rok nejsme ničím limitováni a seriál čtyř závodů a mistrovství republiky k tomu nám v těchto podmínkách připadá více než důstojný,“ uvedl v tiskové zprávě šéf Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa