Petr Vakoč na horském kole

Petr Vakoč na horském kole | foto: Profimedia.cz

Stošek s Vakočem dojeli v nejdelší etapě bikerského Cape Epic šestí

  • 0
Martin Stošek s Petrem Vakočem obsadili šesté místo ve druhé etapě závodu Cape Epic v Jihoafrické republice, která byla s 97 kilometry nejdelší ve 20. ročníku závodu dvojic na horských kolech. V průběžném pořadí si čeští bikeři polepšili z desáté příčky na osmou, novým lídrem je nizozemsko-belgická dvojice Hans Becking, Wout Alleman.

V téměř stokilometrové etapě s 2200 metry převýšení dojeli Becking s Allemanem po úniku do cíle v čase 4:05:22 hodiny s náskokem dvou minut a dvou sekund. Stošek s Vakočem měli ztrátu sedmi a půl minuty, poté co vyhráli spurt šesti týmů.

Stošek táhl českou dvojici v první polovině, Vakoč ve druhé. „Já se obecně cítím hůř v první hodině a pak dobře v závěru. Celou druhou polovinu závodu jsem se cítil skvěle a v posledním stoupání za to vzal. Ani jsem netušil, že jsme jeli tak dobře a byli šestí. Bylo to skvělý den,“ řekl Vakoč České televizi.

Lubomír Petruš, Karel Hník jsou celkově patnáctí, trojnásobnému vítězi závodu Jaroslavu Kulhavému s Filipem Adelem nadále patří 21. pozice.

Populární závod vyvrcholí v neděli ve Stellenboschi.

,