Bikeři budou bojovat o medaile

Praha - Šumavský lyžařský areál na Zadově se stane o víkendu svědkem domácího šampionátu v cross country cyklistů na horských kolech. V sobotu 19. července se uskuteční závod štafet, o den později si medaile rozdělí závodníci v individuálních bojích. Vloni v Kutné Hoře zvítězili jezdci stáje Rubena Merida Tomáš Vokrouhlík a Ilona Bublová.

Na startu by měli být všichni nejlepší čeští jezdci s výjimkou Kateřiny Hanušové, která závodí v USA.

Podívat se však přijede jiná Kateřina - na Zadově bude alespoň jako divačka novopečená maminka, lyžařka Kateřina Neumannová, která vyhrála na této trati domácí pohárový závod před pěti lety.

"Na jezdce čeká náročná trať. Okruh je dlouhý 5,1 kilometru s převýšením 250 metrů. Oproti minulým letům je přidána pro zvýšení atraktivnosti padesátimetrová trialová pasáž a prodloužen je i výjezd po sjezdovce," řekl ředitel závodu Jiří Lutovský.

Jezdci elite a kategorie do 23 let, kteří startují ve 13:00, absolvují sedm kol. O tři hodiny dříve vyrazí na trať ženy, které čekají čtyři až pět okruhů, spolu s nimi pojedou i junioři a juniorky. 

Sobotní závod štafet odstartuje v 17:00 a každý z tříčlenného družstva pojede dva tříapůlkilometrové úseky. Štafeta musí být složena z jednoho jezdce elite či do 23 let, juniora či kadeta, a ženy či juniorky. Družstva mohou být složena nejvýš ze dvou týmů.