Ondřej Cink v reprezentačním dresu

Ondřej Cink v reprezentačním dresu | foto: ČTK

Talentovaný biker Cink si vyjel nominaci na londýnské olympijské hry

  • 5
Složení týmu českých bikerů pro olympijské hry je vyřešeno. Světového šampiona Jaroslava Kulhavého a Jana Škarnitzla, kteří už měli účast jistou, doprovodí do Londýna mladík Ondřej Cink.

Mistr republiky do 23 let si nominaci zajistil v úvodním dílu Českého poháru v Teplicích, kde obsadil druhé místo za Škarnitzlem.

O třetí olympijské místo měli Cink a jeho největší rival Milan Spěšný, jenž je shodou okolností jeho trenérem, bojovat ve třech závodech. Spěšný obsadil šesté místo a stejně jako v březnu v rakouském Langenlois skončil za Cinkem.

"Jsem rád, že si Ondra vyjel olympiádu v přímých soubojích. Ve dvou ze tří kvalifikačních závodů skončil z adeptů o třetí místo ke Kulhavému a Škarnitzlovi nejlépe," uvedl na webu Českého svazu cyklistiky reprezentační kouč Viktor Zapletal.

Cink, který minulý víkend v Houffalize jako první Čech v historii vyhrál závod Světového poháru do 23 let, ztratil v Teplicích na mistra republiky Škarnitzla 37 sekund. Třetí skončil o další minutu zpět Jiří Novák.

Mezi ženami zvítězila při neúčasti Kateřiny Nash a Terezy Huříkové slovenská bikerka Jana Števková. Nejlepší z Češek byla na čtvrté pozici sestra vítěze mužské kategorie Jitka Škarnitzlová.

První závod Českého poháru v cross country horských kol

Muži: 1. Škarnitzl (Rubena Auto-Menčík Specialized) 1:27:25, 2. Cink (Merida Biking Team) -37, 3. Novák (Remerx - Merida Team Kolín) -1:33, 4. Hynek -1:41, 5. Boudný (oba Česká spořitelna - Specialized) -2:02, 6. Spěšný (S&H Superior MTB Team) -2:22.

Ženy: 1. Števková (SR) 1:13:41, 2. Sadlecká (Pol.) -36, 3. Krompecová (Ukr.) -1:20, 4. Škarnitzlová (Rubena Auto-Menčík Specialized) -3:35, 5. Havlíková (Telenet Fidea) -4:37, 6. Ježková (GT bicycles) -5:30.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa