Veronika Vítková

Veronika Vítková | foto: Petr Slavík / Český biatlon

Vítková a spol. pilují formu v českých horách. Vedra měnila časy tréninků

  • 2
Zatímco čeští biatlonisté se aktuálně připravují ve Švýcarsku, reprezentace žen zůstala v severočeských kopcích. Pobyt v Krkonoších tento týden střídají tréninky v Jizerských horách.

Svěřenkyně norského kouče Egila Gjellanda naplno využily nové tréninkové středisko v Jilemnici. Kvůli tropickým vedrům, která v minulých týdnech v Čechách panovala, musely biatlonistky uzpůsobit časy tréninků.

Snídaly už před sedmou ráno, protože v osm odjížděly na dopolední trénink, aby se vyhnuly těm nejvyšším teplotám.

„Odpolední trénink se pak obvykle odehrává až v podvečer. Vracíme se před setměním,“ popsal asistent reprezentačního kouče žen Jiří Holubec pro web biatlon.cz.

Biatlonistky se na nadcházející sezonu připravují ve složení: Veronika Vítková, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Ludmila Horká, Anna Tkadlecová. Natálie Jurčová je po operaci ramene a juniorka Tereza Vinklárková prodělala operaci mandlí.

Zatímco české ženy pokračují v přípravě v domácích podmínkách, muži zůstanou ve švýcarském horském středisku Lenzerheide až do mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích, které se uskuteční 22. – 26. srpna v Novém Městě na Moravě.

Reprezentace mužů má složení: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Ondřej Hošek, Milan Žemlička.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)