Vejnarová věří, že forma přijde na MS

Ruhpolding - (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Ze scény zmizela exmistryně světa Kateřina Holubcová i zkušená Irena Česneková. Zdravotní potíže donutily vynechat celou sezonu Lenku Faltusovou. V českém družstvu biatlonistek došlo k poolympijské generační výměně. Teď by se měla stát vlajkovou lodí národního týmu pětadvacetiletá Zdenka Vejnarová.

Vejnarová splnila očekávání a v úvodních podnicích Světového poháru se dostala  vždy na bodovaná místa.

"Sezona má zvláštní průběh. Na začátku jsem byla spokojená, protože jsem ve třech závodech bodovala," potvrdila před tréninkem v německém Ruhpoldingu.

Měla byste patřit k oporám týmu. Vnímáte to?
Nemyslím si, že jsem to jenom já, na které by měly výsledky stát. Jednou se povede závod mně, podruhé Magdě Rezlerové. Ale i ostatní holky jdou nahoru a na  mistrovství světa mohou překvapit a být třeba lepší než my.

Takže si žádný tlak nepřipouštíte?
V minulých sezonách byla odpovědnost zejména na Katce Holubcové, teď, co  ukončila kariéru, se lepší výsledky asi čekají od nás starších v týmu. Ale na svá bedra si zodpovědnost nějak neberu.

Jak se po velkých rošádách změnila v družstvu atmosféra?
Jsme z půlky v nové sestavě, navíc se teď některé holky budou připravovat na  juniorské mistrovství světa, a tak zůstaneme jen dvě s Majdou. Je to samozřejmě  smutnější, ale nedá se nic dělat.

Jakou máte formu?
Teď je to trochu horší. Ze včerejších štafet jsem rozpačitá, i když výsledek je super. Ani nepamatuju, kdy jsme naposledy zajely osmé místo.

Proč rozpačitá? Ze svého výkonu?
Včera mě bolelo úplně všechno, možná jsem po přípravě v Rakousku přetažená. Od  27. prosince jsme dělaly těžký blok kvalitního tréninku. Forma by měla směřovat  k mistrovství světa v Anterselvě. Uvidíme. Teď se cítím taková uťáplá.

Zítra vás čeká další závod Světového poháru v Ruhpoldingu. Co od něj očekáváte?
Sprint si asi protrápím. Na dalších závodech bude každé bodované místo úspěchem.

V této sezoně je všude málo sněhu. Je to velký problém?
Je to zvláštní. Poprvé jsme dojely na sníh po vánočních svátcích, protože u nás  se nedalo kvalitně lyžovat. Pořadatelé mají se svěťákama hrozně moc práce. Ale  podmínky mají všichni stejné.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)