Diskuze

Davidová? Charvátová? Jislová? Hledání čtvrté ženy do štafety pokračuje

Tři české biatlonistky podaly výborné výkony. Jenže štafeta jsou čtyři. Ta čtvrtá kroužila po trestném kole - a sbírala cenné zkušenosti. Otázka pro trenéry zůstává: Koho na mistrovství světa nasadit do štafetového závodu žen k Puskarčíkové, Vítkové a Koukalové? V Ruhpoldingu to byla ve čtvrtek mladičká Markéta Davidová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Je to na trenérech.Davidová nezajela hůř než Charvátová.Každý závod je jiný.Třeba z toho bude boj o 3. - 4. místo.Výš asi letos ne.

0 0
možnosti
SN

do indviduálů můžeme dávat max. 5? Pokud ano, tak proč je tam pravidelně nedáváme. Jinak zbytečné řešení jednoho závodu, jak už tu někdo psal, trestné kolo jela několikrát i třeba Vítková, tak co jako?

Přeju Markétě Davidové postup do nedělního závodu!R^

0 1
možnosti
JM

To možná ano,ale většinou ztratí 1 a 3/4 min. ta čtvrtá.Takže úvaha nad složením štafety pro MS je určitě důležitá.Fanoušci si přejí boj o 3.místo.

0 0
možnosti
PK

Nečetl jsem celou diskusi, tak nevím, jestli to někdo zmínil. Tím myslím rychlost střelby. Tam je obrovský propad proti i průměrným týmům. Tady se pořád vzpomíná, že ta či ona musela na trestné kolo, ale to je ztráta necelých 30s, což je sice dost, ale i kdyby třeba Davidová zastřílela přesně a např. i dobíjela o dvě rány méně, pořád bychom v cíli měli na první čtyři štafety ztrátu kolem minuty. Samozřejmě, to se netýká Puškarčíkové, kde se dá říct, že výjimka potvrzuje pravidlo.. Zatímco holky z jiných států střílejí ve štafetách stejně rychle jako v individuálu, ale většinou ještě rychleji, protože vědí, že mají náhradní rány, tak naše holky většinou střílejí pomaleji než v individuálu a to i tam už střílejí dost pomalu. Zřejmě je to daň za obrovskou popularitu biathlonu u nás a tedy panický strach něco nezkazit. Třeba Gábina je "schopna" v jedné střelbě ztratit na Wierer 20s, i když dá za nulu a i když to potom doběhne a ještě něco navíc, tak v kontextu štafety, kde máme tak pomalých střeleb třeba pět, je to ztráta nejméně minuty, která nám potom chybí na ty první štefaty.

1 0
možnosti

Proto říkám, že by těch prvních 5 ran měly holky střílet v tempu, jako na tréninku. Ne že budou v závodě zpomalovat. Mají přece ty 3 rezervní náboje. Až pak je potřeba zpomalit. A ne hned na začátku. Ten rytmus je důležitý. Gábina střílí pomalu, protože je na to zvyklá. Na MS jí to možná bude mrzet, ale nic s tím nenadělá. Ostatní holky na tréninku střílejí rychle, ale v závodě to praktikuje jen Puskarčíková...:-P[>-]

0 0
možnosti

V inej diskusii niekto písal, že českí tréneri mali možnosť nasadiť do pretekov 6 pretekárok, ale nevyužili to.

Možno by bolo lepšie nasadiť 6 pretekárok do individuálnych pretekov, kde na ne nie je taký tlak, aby ukázali, ktorá má lepšiu formu.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
JH

J56i41ř38í 47H57u15r20t

13. 1. 2017 18:51

taky, třeba teď, když viděla, že i přes tu bídu je stejně asi nejlepší 'ta čtvrtá', tak se uklidní a bude to konečně bez kola

2 0
možnosti
HM

H71o14n16z36a 87M83á95z66a

13. 1. 2017 15:50

Vítek ještě někde se toulá Zvaričová, která po nehodě zase jezdí a údajně dobře.!R^Jinak bez ohledu na můj předcházejí příspěvek, bych vsadil na Davidovou (ovšem nutně potřebuje srovnat hlavu!)R^R^

0 0
možnosti
OP

"Zvaričová, která po nehodě zase jezdí a údajně dobře"

Já Veronice z celého srdce přeji to nejlepší, ale domnívám se, že trenér Vítek má jednoznačně lepší přehled o její výkonnosti než Vy.;-)

(Pravidelně koukám na výsledky IBU Cupu a máme tam holky, co zajely lepší výsledky.)

6 0
možnosti
MK

A lze jet rovnou na trestne kolo bez pokusu o strelbu? Treba by to bylo u nekterych holek rychlejsi.

0 0
možnosti
MK

Nechci se nikoho dotknout, ale nepokazila několikrát štafetu i Veronika Vítková? A to v době kdy již měla být zkušená?

7 0
možnosti
Foto

Mladé závodnice poutáky nejezdit! Naopak. Vystavit je tlaku SP. Klidně rovnou dvě mladé závodnice do každé příští štafety, ať se do roka opráskají, a to by bylo...

1 3
možnosti
JK

J39i90ř46í 25K27v78ě88š

13. 1. 2017 14:20

Já bych řekl, že právě příklad Charvátové, která štafetu začala jezdit už vloni a pořád ne a ne se "opráskat" ukazuje, že tak jednoduché to není.

6 1
možnosti
Foto

Gábina mě ve štafetě připomíná naše štafety na dráze 4x400m v době Jarmily Kratochvílové. Pamětníci vzpomenou, jak tehdy Jarmila dostala kolík s neřešitelnou ztrátou 40m na 5.-6. místě a ještě získala stříbro nebo bronz, a byl by úsek 410m, udělala by i zlato.

1 0
možnosti