Reportáž skončila 7. 3. 2021 16:41

Stíhací závod mužů na 12,5 kilometru - SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě

Závod komentuje Vojtěch Jurák

Čelo startovní listiny následující podobu:

1. Simon Desthieux (Francie)
2. Sebastian Samuelsson (Švédsko), +0:02
3. Arnd Peiffer (Německo), +0:04
4. Sturla Holm Lägreid (Norsko), +0:10
5. Tarjei Bö (Norsko), +0:11 

Určit jednoznačného favorita závodu je v podstatě nemožné, na stupně vítězů může pomýšlet řada biatlonistů. Mezi velké adepty na pódium by měl patřit Nor Sturla Holm Lägreid, druhý muž Světového poháru a aktuálně nejlepší biatlonista v hodnocení stíhacích závodů.

Vysoké ambice bude mít jistě Francouz Emilien Jacquelin, jenž také patří v této disciplíně mezi nejlepší a na nedávném mistrovství světa v Pokljuce stíhací závod vyhrál. Bez šancí rozhodně není ani Nor Johannes Bö, který v žebříčku Světového poháru aktuálně stojí nejvýše.

Český biatlonista

Startovní pozice Čechů pro stíhací závod vypadají následovně:

39. Michal Krčmář, +1:31
45. Jakub Štvrtecký, +1:37
47. Ondřej Moravec, +1:42 

Český biatlonista

Sobotní sprint se českým biatlonistům příliš nepovedl. Nejvýše se umístil Michal Krčmář, ovšem 39. pozice není výsledkem, se kterým by mohl být domácí reprezentant spokojený. Účast ve stíhacím závodu si zajistili dále Jakub Štvrtecký s Ondřejem Moravcem, kteří doběhli v páté desítce.

Češi ve sprintu v Novém Městě propadli, zvítězil Francouz Desthieux

přečíst článek

Pravidla stíhacího závodu mužů
Šedesát biatlonistů startuje v časových rozestupech na základě výsledků z předchozího sprintu. Na 12,5 kilometrech se střílí čtyřikrát, nejprve dvakrát vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená trestné kolo. 

Dobrý den všem fanouškům biatlonu. První díl Světového poháru v Novém Městě na Moravě se chýlí ke konci, posledním závodem programu je stíhací závod mužů na 12,5 kilometru. Na startu dnes figurují celkem tři Češi.

Závod začíná v neděli 7. března v 16 hodin.