Reportáž skončila 19. 3. 2021 16:47

Sprint mužů na 10 kilometrů - SP v biatlonu v Östersundu

Závod komentuje Petr Procházka.

S desítkou domácí mistr světa ve sprintu Martin Ponsiluoma.

Johannes Boe dorazil na první mezičas. Bude zajímavé sledovat, zda ho na něm vůbec někdo překoná.

S nízkými startovními čísly vyrazili i spolufavorité Johannes Boe, Lukas Hofer či Erik Lesser.

Bylo odstartováno.

V Östersundu před chvílí začalo lehce sněžit, navíc se na střelnici točí vítr. Závodníky čekají složité podmínky.

Sprint mužů se jede na trati dlouhé 10 kilometrů. Obsahuje dvě střelecké položky, za každý netrefený terč následuje penalizace v podobě trestného kola.

Český biatlonista

České ženy si dnes stěžovaly na žaludeční potíže, které se údajně podepsaly pod jejich neúspěšný závod. Podle informací z místa se zdravotní problémy českých biatlonistů mužů netýkají.

Mezi favority patří také vítězové posledních dvou sprintů v Novém Městě na Moravě Francouzi Simon Desthieux (46) a Quentin Fillon Maillet (53), na domácí trati budou chtít uspět i Švédové Martin Ponsiluoma (10) či Sebastian Samuelsson (27).

V posledním sprintu sezony se rozhodne o vítězi pořadí disciplíny. Nejblíže má k malému glóbu Johannes Bö (dnes s číslem 1), který vede s náskokem 46 bodů na krajana Sturlu Holma Lägreida (12).

Český biatlonista

V závodě se představí pětice Čechů. Jako první odstartuje Michal Krčmář (15), následuje Jakub Štvrtecký (28), v sestavě figurují také nadějní junioři Vítězslav Hornig (38) a Mikuláš Karlík (66), v závěru startovní listiny je nasazený Adam Václavík (100). 

Závod začíná v pátek v 15.30 hodin.