Ondřej Moravec na letním soustředění v Letohradu, archivní foto

Ondřej Moravec na letním soustředění v Letohradu, archivní foto | foto: Michal Klíma, MAFRA

Čeští biatlonisté zabojují v Letohradu o letní domácí tituly

  • 3
Kompletní česká elita včetně vítězky Světového poháru Gabriely Koukalové bude o víkendu v Letohradu bojovat o domácí tituly v biatlonu na kolečkových lyžích. Loňská prvenství budou obhajovat ve sprintu Veronika Vítková a Michal Šlesingr a ve stíhacím závodě Koukalová a Ondřej Moravec.

Reprezentanti měli před šampionátem náročný program v přípravě na hlavní zimní sezonu. „Tento týden jsme ladili formu v šesti trénincích ve sněhovém tunelu v Oberhofu. Předtím ještě byly na programu v Jablonci testy se zaměřením na střelbu a sílu. Obtížný byl i výběh do kopce. Vše vyvrcholilo závěrečným závodem na kolečkových lyžích se čtyřmi střeleckými položkami,“ řekl ČTK šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Společně s Koukalovou a Ondřej Moravcem si kouč zpestřil program o minulém víkendu účastí na kongresu FIS v Kišiněvě. Všichni tři pomáhali neúspěšně Novému Městu na Moravě v kandidatuře na pořádání mistrovství světa v letech 2020 a 2021.

V Letohradu začnou sobotní sprint i nedělní stíhací závod už v 9:30. „Program bude gradovat. Reprezentanti budou startovat až na závěr jednotlivých bloků po poledni,“ uvedl ředitel závodu Vlastimil Jakeš.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)