Barbora Tomešová

Barbora Tomešová | foto: ČTK

Biatlonistka Tomešová zářila v Oslu, poznala Soči a na Sibiři ležela

  • 7
Z výšin závodnické euforie do postele. Tak prožívala závěr sezony jablonecká biatlonistka Barbora Tomešová. Místo závodění ležela na pokoji v sibiřském Chanty-Mansijsku, kde jen v televizi sledovala skvělé triumfy Gabriely Soukalové ve Světovém poháru.

Před dvěma týdny zajela v Holmenkollenu ve sprintu 25. místo, druhý nejlepší výsledek v životě. "Konečně výsledek, který odpovídal tomu, co jezdím v tréninku. I když mi v posledním kole trochu docházely síly," vypráví členka Vittore teamu.

"Škoda, že byl za zimu jenom jeden, ale i za to jsem ráda. Loni se mi nepodařilo ani jednou nakouknout do bodované čtyřicítky, letos dvakrát a navíc jednou v top třicet." Bohužel už jí v Norsku v silném nárazovém větru nevyšla stíhačka.

Následoval přesun na předolympijskou generálku do ruského Soči. "Už první den po příjezdu jsem se probudila a nebylo mi dobře. Tento stav se se mnou vlekl prakticky celý pobyt." Nemohla proto nastoupit do žádného individuálního závodu, vynechala i dva tréninky a doufala, že se dá dokupy na štafetu. "Bohužel to nevyšlo podle mých představ. Závod to byl za zimu pro mě asi nejtěžší, málem jsem nedošla ani z cíle do buňky. Ale dojely jsme do cíle na devátém místě a to bylo hlavní."

Následující let na Sibiř s časovým posunem jejímu stavu nepřidal. Věřila ve sprint a stíhačku, ale namísto toho znovu padla s teplotou. "Konec sezony jsem si představovala jinak. V Oslu jsem se namlsala a vůbec si nemyslela, že to bude můj poslední závod," smutní.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)