Michal Krčmář na trati závodu s hromadným startem v Östersundu

Michal Krčmář na trati závodu s hromadným startem v Östersundu | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Úvodní nominace biatlonistů: pět jmen v čele s Davidovou a Krčmářem

  • 4
Pět českých biatlonistů má zatím jistou nominaci na úvodní závody Světového poháru. Ve švédském Östersundu budou na přelomu listopadu a prosince startovat Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík. O zbylých členech týmu rozhodnou kontrolní závody v norském Sjusjönu, kde se odehraje závěrečná příprava reprezentantů před sezonou.

„Pro nás to budou nominační závody. Na základě jejich výsledků vybereme zbylé dva muže a tři ženy pro Světový pohár. Všichni mají šanci dát o sobě vědět a vybojovat si místo v týmu,“ uvedl sportovní ředitel Ondřej Rybář na webu biatlonového svazu.

Inženýrka před Pekingem. Chybí mi, že už nejsem studentka, říká Davidová

Úřadující mistryně světa ve vytrvalostním závodě Davidová a stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář jsou v týmu díky výsledkům ve Světovém poháru. Dvaadvacetiletému Karlíkovi zajistil místo v reprezentaci titul juniorského vicemistra světa.

V Östersundu vstoupí do SP i Charvátová a Štvrtecký. „Oba prokázali svou výkonnost v přípravě při testech a závodech na kolečkových lyžích. Zároveň jsme přihlédli k jejich výkonům v uplynulé sezoně,“ řekl Rybář.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)