Janell Burseová

Janell Burseová - ZRANĚNÁ OPORA. Basketbalistce USK Janell Burseové momentálně nejvíc chybí míč. | foto: Lenka Hamšíková, MF DNES

Zraněné Burseové nejvíc chybí míč

Praha - Její spoluhráčky včera bojovaly o důležité body v Evropské lize, na hřišti Salamanky prohrály 68:74. Janell Burseová, jedna z klíčových basketbalistek USK, ale musela zůstat ve svém pražském bytě, kde jí dělala společnost jen její fenka Ginger. Burseová si totiž před dvěma týdny v utkání euroligy proti Namuru poranila nohu, kterou má stále v sádře.

"Moc mě to mrzí. Je to zvláštní, když holkám nemůžu pomoct," smutnila americká pivotka. "A taky mi hrozně chybí tréninky s míčem."  Burseová tak s balonem aspoň zapózovala fotografovi MF DNES.

Místo tréninku se teď snaží posilovat. "Náš kondiční trenér mi vymýšlí cviky na horní část těla a taky trochu posiluju zdravou nohu. A navíc mám teď díky berlím silnější ruce," směje se basketbalistka.

Po zbytek dne je ve svém bytě nedaleko haly. "Se sádrou nemůžu moc chodit po městě, takže jsem doma a dívám se na televizi nebo něco dělám na internetu," popisuje svůj program.

Trénovat prý začne, až se vrátí po Vánocích z Ameriky, kam pojede za rodinou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž