Kateřina Hindráková z Trutnova střílí trestný hod, v pozadí Michaela Stará z

Kateřina Hindráková z Trutnova střílí trestný hod, v pozadí Michaela Stará z Hradce Králové. | foto: Vilém Fischl

Tři opory z basketbalového Trutnova odešly, dvě pokračují dál

  • 0
Nejlepší střelkyně týmu a nejužitečnější hráčka celé ligové soutěže Američanka Andersonová, pod košem skvělá její krajanka Ervinová a hlavní rozehrávačka družstva Záplatová. K tomu ještě nadějná Veselá a možná i Kozumplíková. Tak to je seznam basketbalistek, které v příští sezoně nebudou hrát za Karu Trutnov a vedení klubu za ně bude shánět náhradu.

"Potřebujeme dvě podkošové hráčky a jednu na rozehrávku. Věřím, že je vedení klubu sežene," uvedl trenér Petr Kapitulčin, který na začátku tohoto týdne trutnovské družstvo převzal po Martinu Petrovickém. Šlo po osmi sezonách o první trutnovskou výměnu trenéra.

Nový kouč ale mohl přijmout i příjemnější zprávy. Vedení klubu se totiž dohodlo na pokračování angažmá s reprezentantkou Kateřinou Hindrákovou, jež se v současné době snaží získat místo v reprezentačním výběru pro mistrovství Evropy, a také se zkušenou Lenkou Větrovcovou. Oběma po minulé sezoně v Trutnově skončily smlouvy.

"Katku považujeme za klíčovou osobnost našeho týmu, Lenka se zase dokázala vrátit po zranění a potvrdila, že stále patří mezi opory," uvedl manažer trutnovské Kary Jan Braun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž