Welsch se uvedl v Dallasu osmi body

  • 2
Mexico City - NBA má za sebou první přípravný zápas a shodou okolností jsme v něm měli své zastoupení, protože v Mexico City se v neděli utkaly týmy Dallasu a Utahu. Český reprezentant Jiří Welsch nastoupil v základní pětce Mavericks, nastřílel za 26 minut 8 bodů, ale jeho tým prohrál s Utahem 85:90.

V zápase nehrál hvězdný Michael Finley a Welsch nastoupil v základní pětce Dallas Mavericks místo něho na pozici dvojky - spolu se Stevem Nashem, Antawnem Jamisonem, Dirkem Nowitzkim a Eduardem Najerou. Dallas vedl v průběhu zápasu až o 9 bodů, ale nakonec vyhrál omlazený a "přestavěný" tým Utahu, který po 18 letech letos nebude mít v sestavě ani Johna Stocktona ani Karla Malonea.

Utah prostřídal během zápasu celkem 19 hráčů!, nejlépe stříleli Lopez a Pavlovič (po 10 bodech). Dallas do utkání zapojil celkem 11 hráčů, nejlépe stříleli Nowitzki a Jamison (po 16 bodech). Jiří Welsch odehrál 26 minut, byl třetím nejčastěji střílejícím hráčem Dallasu, ale střelecky se mu příliš nedařilo - zaznamenal 8 bodů, když proměnil 2 pokusy z 11 z pole (trestné hody 4/6), doskočil 4 míče a zapsal si i 2 asistence.

Dnes je na programu utkání Memphis - Milwaukee, od zítřka se pak příprava všech týmů rozběhne naplno a bude se pokračovat osmi zápasy. Letošní sezona pak oficiálně začíná prvními "ostrými" zápasy 28.října.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž