Peter Bálint, trenér Prostějova

Peter Bálint, trenér Prostějova | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Vydařená oslava: Prostějovští hráči nadělili svému trenérovi vítězství

Pouze 14 bodů inkasovali basketbalisté Prostějova ve druhém poločase zápasu proti Pardubicím. Také díky tomu Orli zvítězili 77:46 a první čtvrtinu základní části Mattoni NBL zakončili s bilancí deseti výher a jediné porážky.

"Druhý poločas jsme odehráli v obraně opravdu výborně. Téměř ideálně," pochvaloval si trenér Prostějova Peter Bálint, kterému tým dal skvělý dárek k nedělním čtyřicátým narozeninám. "Udělali mi radost. Nejen zápasem, ale celou první čtvrtinou.

Zatím hrají opravdu výborně." Pardubice držely se svým soupeřem krok v první polovině, i když se musely obejít bez indisponovaného střelce Miloše a křídelníka Tomáše Tótha.

Slušná defenziva Východočechů dostala pořádnou ránu až těsně před pauzou. Během necelých dvaceti vteřin domácí proměnili dvě trojky a poprvé v zápase navýšili své vedení na dvouciferný rozdíl.

Pardubického kouče Jana Slowiaka štvala úspěšnost zakončení podkošových hráčů. "Z pětadvaceti pokusů proměnili pouze pět. Přitom nám pod košem hrají dva reprezentanti. Pokud se pivoti neprobudí, nebudeme mít proti silným soupeřů šanci."

Orli si naopak na své vysoké hráče nemohli stěžovat. Špičkový výkon předvedl především Aleš Chán, nejlepší hráč zápasu. Ke čtyřiadvaceti bodům přidal osm doskočených míčů. "Byl to zřejmě jeho nejlepší zápas v sezoně," ocenil Chána oslavenec Bálint.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž