Vojtěch Hruban z Nymburku brání Petteriho Koponena z Chimki Moskva.

Vojtěch Hruban z Nymburku brání Petteriho Koponena z Chimki Moskva. | foto: Michal Miškovský, MF DNES

Poslední trip sezony se Nymburským protáhne až do neděle

  • 0
Od italské Sieny přes izraelskou Haifu až po Krasnojarsk na Sibiři. I tato sezona provedla basketbalisty Nymburka různými kouty Evropy a probíhající trip do Kazaně je tím posledním. Kalendář soutěží, jichž se český mistr účastní, si však s klubem zalaškoval a tým zůstane v hlavním městě Tatarstánu až do neděle.

Důvod? Na středeční odvetu osmifinále Eurocupu totiž navazuje víkendový zápas VTB ligy rovněž proti místnímu Unicsu.

"Existovala varianta, že se tým mezi tím vrátí do Česka, ale vzhledem k náročnosti cestování do Kazaně a možnostem letového řádu jsme usoudili, že by nám to nic dobrého nepřineslo," řekl výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

Zápas VTB ligy se původně měl hrát v neděli, ale Nymburk požádal vedení soutěže a soupeře o přeložení o den dříve. "Kazaň souhlasila a pak už naše rozhodování zůstat v Rusku bylo jednoduché," podotkl Šimeček.

Nymburk ušetří na cestovních výlohách, naopak se mu prodraží ubytování. "Z hlediska financí nula od nuly pojde, ale hlavním cílem bylo ušetřit hráčům cestování a poskytnout jim větší komfort. V průběhu sezony tým tráví na cestách hodně času a tento případ to dobře ilustruje," uvedl Šimeček.

Výprava opustí Kazaň až v nedělím poledni.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž