V sérii o ligový bronz je favoritem Trutnov

Trutnov - Popáté a pošesté v této sezoně nastoupí oba východočeské týmy k ligovému utkání. V závěrečné sérii o třetí místo bude mít výhodu úvodních dvou zápasů v domácím prostředí celek Trutnova. Ve východočeských derby jsou zatím úspěšnější hráčky Trutnova, které dokázaly zvítězit ve všech čtyřech utkáních. Podle posledních zpráv z obou táborů by oba soupeři měli zítra nastoupit na trutnovskou palubovku v kompletních sestavách.

„Výjimkou je jen naše křídelní hráčka Vacková, která se zranila na kotníku při rozcvičování před posledním semifinálovým zápasem s USK Praha,“ upřesnil trenér trutnovských basketbalistek Jan Jahelka. „My budeme kompletní,“ hlásil protějšek trutnovského dua Burkert, Jahelka, hradecký kouč Jiří Růžička.
„Mlejnková se po zranění kotníku vrátila na palubovku zhruba před týdnem, Hana Ziklová to zkouší po zranění nohy pozvolna. Na posledních trénincích nám ale kvůli studijním povinnostem budou chybět Pšolková a Fraiová,“ konstatoval trenér Sokola.

Po dobrých výkonech, které předvedly v předchozích zápasech s brněnským Gambrinusem, jdou hradecké basketbalistky do série o bronz dobře naladěny. „Raději jsem je příliš nechválil. Vždy když jsem tak učinil, nedokázaly svůj výkon zopakovat,“ svěřil se trenér Růžička.

Trutnovský celek nyní drží svými výbornými výkony zkušená pivotmanka Erika Dobrovičová. „Měla by být naší hlavní zbraní. Právě na tomto postu není Hradec nejsilnější. Spoléháme také na její spoluhráčku Hartigovou a na křídle by měla o sobě dát vědět uzdravená Stejskalová. Proti USK nemohla hrát kvůli bolavým tříslům naplno, ale teď si chce vše vynahradit. Dobré výkony čekáme i od kapitánky Vápeníkové a rozehrávačky Uhrové, která se bude s našimi diváky loučit před odchodem do brněnského Gambrinusu,“ připomíná Jahelka.

„Naší výhodou je, že do série nejdeme v roli favorita. Naše hráčky mohou hrát bez psychické zátěže. Postup mezi čtyři nejlepší týmy ligy už splnily, takže mohou jen získat,“ vysvětluje hradecký Růžička. V obou zápasech se očekává v trutnovské hale bouřlivé prostředí. „Věřím, že přes vyřazení v semifinále na nás naši příznivci nezanevřeli a hlediště naší haly bude opět zaplněno. Spoléháme na jejich podporu,“ pobízí trutnovské fanoušky Jahelka.

„Nám bouřlivá kulisa nevadí. Spíš naopak. Před výbornou návštěvou, jaká v Trutnově bývá, je radost hrát. Diváci, aniž by si to uvědomovali, ženou dopředu obě družstva,“ usmíval se Růžička.

Sobotní utkání mezi Loko Texlen Trutnov SSŽ a Sokolem Amaranth Hradec Králové začne v hale trutnovského gymnázia v 17.00 hodin a řídit jej budou rozhodčí Výborný a Večeřa, nedělní duel stejných soupeřů začne v Trutnově v 10.30 hodin a rozhodovat ho budou sudí Paulík a Karásek. Ke třetímu utkání série nastoupí oba týmy v sobotu 27. dubna od 17.00 hodin v Hradci Králové, případný čtvrtý duel by se hrál o den později opět v Hradci Králové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž