Ústecký pivot Ladislav Pecka smečuje do děčínského koše.

Ústecký pivot Ladislav Pecka smečuje do děčínského koše. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

V Ústí po vraždění neviňátek nezuří. Nejsme roboti, uklidňuje šéf

  • 4
Kdyby si z nedělní ostudy ušili kabát, prodával by se v nadměrných velikostech. Ústečtí basketbalisté v ligovém šlágru dali doma Svitavám v jedné ze čtvrtin jen dva body! Propadák.

„Bylo to vraždění neviňátek, těžko se hledají slova,“ viděl v tom až biblickou pohromu trenér Antonín Pištěcký. Sluneta ztratila třetí čtvrtinu 2:33, druhý poločas 19:57 a celý zápas 56:103. Takové příděly dosud servíroval jen nymburský gigant.

„Nechci z toho dělat vědu. Stalo se, nejsme roboti, jedeme dál. Na pokuty ani pohovory nedošlo. Kluci jsou natolik vyspělí, že si z toho vezmou své,“ věří ústecký generální manažer Tomáš Hrubý.

Tuři začali druhé půli šňůrou 14 bodů, pak proměnil dvojku Pavel Houška, hosté kontrovali další sérií 22 bodů. „Na co jsme sáhli, to se nám nepovedlo, na co sáhl soupeř, to mu spadlo do koše. My měli trojky 23/1, nevysvětlitelný kolaps,“ nechápal Hrubý.

Jako kdyby hráli dorostenci s profíky.

„V historii už se takové výpadky přihodily. Míče nám vypadávaly z obroučky, Wallace nedal ani šestku, přitom je mívá stoprocentní. To už si pak říkáte, že není kde brát. Doufám, že se to nebude opakovat.“

Ústí se rozloučilo s testovaným Američanem Vinnym Zollem a dál hledá náhradu za Marka Stevanoviče, který kvůli stesku ve Slunetě skončil, ale pak překvapivě posílil USK Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž