USK touží Salamance oplatit prohru

Praha - Basketbalistky pražského ZVVZ USK chtějí výhrou ve španělské Salamance posílit naději na postup ze základní skupiny Euroligy. "Pokud bychom dokázali zvítězit, byli bychom už hodně blízko. Se dvěma výhrami by bylo na čem stavět," řekl trenér USK Lubor Blažek, který bude postrádat dlouhodobě zraněnou pivotku Janell Burseovou.

Vysokoškolačky se v Salamance představí ve středu večer, venku si zahrají po sérii tří zápasů na Folimance.

USK má po šesti zápasech bilanci jedné výhry a pěti porážek a zatím mu patří poslední místo ve skupině.

Případný úspěch v Salamance, která má o jedno vítězství na kontě víc, by ale mohl pozici pražského klubu výrazně zlepšit. V prvním vzájemném duelu na Folimance se radovala Salamanca, díky výbornému závěru si z Prahy odvezla výhru o devět bodů.

"Tehdy jsme ještě nebyli tak psychicky odolní, tým spolu byl hodně krátce. Teď cítím, že se situace každým týdnem zlepšuje. Holky si proti Bourges i Samaře ověřily, že můžou držet krok se špičkou, i když třeba těsně prohrály," připomněl Blažek dvě těsné prohry s favorizovanými celky z Francie a Ruska. "Snad ty zkušenosti v Salamance zúročíme, letos už máme něco za sebou," uvedl Blažek

Po dnešním příletu do Madridu neřešil jen basketbalové starosti. Části výpravy se totiž při přesunu zatoulaly tašky a tým se zdržel na letišti o hodinu déle. "Není to nic příjemného, hlavně kvůli tomu, že z Madridu do Salamanky to je ještě pořádný kus cesty a nevíme, jak budeme stíhat večerní trénink od půl deváté," strachoval se Blažek.

Zápas mezi ZVVZ USK Praha a Salamankou začíná ve středu ve 20.30 hod.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž