Marija Režanová (ve žlutém) z USK Praha útočí na koš Orenburgu mezi Ericou...

Marija Režanová (ve žlutém) z USK Praha útočí na koš Orenburgu mezi Ericou Wheelerovou (17), Albinou Raževovou (15) a Olgou Novikovovou (22). | foto: FIBA / ZVVZ USK Praha / Luděk Šipla

Na Benátky se valí vlna bodů. Pražský USK bude v Itálii favoritem

  • 0
Basketbalistky pražského USK čeká ve středu večer duel 6. kola Euroligy na půdě Benátek. Pokud v něm uspějí, udělají další krok směrem k postupu ze skupiny. V dosavadním průběhu soutěže klopýtly jen jednou a stále drží krok s obhájcem titulu Jekatěrinburgem. Duel v Itálii odstartuje v 19:30.

Hráčky USK před týdnem doma s přehledem zvládly zápas o druhé místo s Orenburgem a využily nečekaného zaváhání Jekatěrinburgu. Se čtyřmi výhrami se dotáhly na pětinásobné šampionky v čele tabulky, ruský celek totiž nečekaně prohrál na hřišti Rigy.

„Pro nás a pro tabulku skupiny to ale vůbec nic neznamená, protože Jekatěrinburg prohrál s posledním. Pro nás je důležité, abychom poráželi týmy, co jsou za námi a Orenburgem,“ řekla trenéra USK Natália Hejková.

A právě proti soupeři ze dna tabulky nastoupí její svěřenkyně ve středu.

Proti Benátkám by si měly Pražanky připsat další „povinnou“ výhru, protože zkušenosti i forma jsou na jejich straně. Zatímco USK v Eurolize obhajuje třetí místo a dosud prohrál jen s Jekatěrinburgem, jeho italské soupeřky v soutěži startují po deseti letech a po sérii čtyř porážek za sebou klesly na poslední místo.

České šampionky se navíc můžou spolehnout na druhý nejlepší útok soutěže, jenž v průměru na zápas dává 80,4 bodu. Lepší je pouze Jekatěrinburg. Dobrou pohodu Pražanek potvrzuje i padesátibodový nedělní večer jejich pivotka Brionny Jonesové v české lize.

Benátky mají průměr 68,6 a jsou druhým nejvíce faulujícím týmem Euroligy. Nejlepší střelkyní italského celku je Lotyška Anete Šteinbergaová. Bývalá hráčka USK se prezentuje s průměrem 26,1 bodu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž