Ty Lawson (vlevo) z Denveru proniká podél bránícího Johna Walla z Washingtonu.

Ty Lawson (vlevo) z Denveru proniká podél bránícího Johna Walla z Washingtonu. | foto: AP

Ještě jeden rival pro Satoranského. Washington zalovil v Číně

  • 9
Basketbalový Washington posílí před víkendovým startem play off NBA o zkušeného rozehrávače Ty Lawsona, který v této sezoně hrál v čínské lize. Hráč s devíti odehranými sezonami v NBA znovu zvýší konkurenci pro českého reprezentanta Tomáše Satoranského, u Wizards bude už pátým rozehrávačem.

O třicetiletého Lawsona se Wizards zajímali už v únoru při zranění hvězdy Johna Walla. Nakonec k Satoranskému a Timu Frazierovi přivedli Ramona Sessionse.

Ve středu však vypadl Lawsonův tým Šan-tung Golden Stars v semifinále čínské ligy a jen 180 centimetrů vysoký Američan mohl uzavřít kontrakt s Wizards.

Jelikož v této sezoně ještě v NBA nenastoupil, může v play off naskočit.

Dá se proto očekávat, že dvoumetrový Satoranský bude v play off častěji nastupovat na křídle než na rozehrávce.

Vítěz NCAA z roku 2009 s univerzitou North Carolinou byl v témže roce draftován jako osmnáctý v pořadí Minnesotou, ale ta jej hned vyměnila do Denveru, kde strávil většinu kariéry. V sezoně 2013/14 dokonce měl průměr 17,6 bodu na utkání.

Následně hrál i za Houston, Indianu a Sacramento. Celkem má odehráno 582 zápasů s průměrem 13 bodů a 5,5 asistence na utkání.

Ty Lawson odchází v doprovodu advokáta od soudu.

V posledních letech však měl Lawson potíže s alkoholem a následně i se zákonem: nejméně čtyřikrát byl zatčen za řízení v opilosti. Před třemi lety mu soud nařídil pobyt v odvykací léčebně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž