Trenér Trutnova Martin Petrovický domlouvá svým svěřenkyním v duelu o třetí místo v české nejvyšší soutěži

Trenér Trutnova Martin Petrovický domlouvá svým svěřenkyním v duelu o třetí místo v české nejvyšší soutěži | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Trutnovský kouč Petrovický získal další bronz a tvrdí: Dramata mě baví

  • 0
Trenér Martin Petrovický za sebou má u týmu Kary Trutnov pět sezon. Ve všech s ním získal bronzové medaile, naposledy ve středu, kdy hráčky Kary v rozhodujícím zápase porazily Slovanku.

Necelé dvě minuty před koncem zápasu měly k bronzové medaili v lize basketbalistek blíž hráčky Slovanky. Právě se totiž dostaly do těsného vedení. Ale domácí Kara skóre i celý rozhodující zápas otočila a bronz získala.

Popáté pod vedením trenéra Martina Petrovického, který všechny své dosavadní sezony u týmu zakončil ziskem medaile.

"Série byla asi nejdramatičtější, jeden zápas jsme prohráli a všechny skončily do rozdílu čtyř bodů. Také třeba předloni s Valosunem to bylo drama. První utkání jsme vyhráli v prodloužení a druhé o čtyři body," říká úspěšný trenér.

Asi to musel být pěkný nápor na nervy, šlo o všechno a zápas byl hodně vyrovnaný?
Ale mě podobná dramata navíc ve skvělé atmosféře, ve které se hrálo, hrozně baví. Samozřejmě je to psychicky docela náročné, člověk se před zápasem zdravě bojí, jak to dopadne, ale na druhé straně takové zápasy motivují.

Nezapochyboval jste ve chvíli, kdy jste nedlouho před koncem prohrávali?
Na to není čas, naštěstí holky skóre otočily.

V čem byly o ten malý kousek lepší?
Podle mě rozhodly dva okamžiky. Jednak domácí prostředí, což je při zaplněné bouřící hale ohromná a důležitá pomoc. A pak výkon našich mladých hráček. Zahrály výborně a hlavně v prvním poločase náš tým držely. Podívejte se třeba na střelbu v prvním poločase, tam se prosadily velmi výrazně. Stejně tak po přestávce, kdy se už chytily i zkušené. Pro nás to bylo strašně důležité, protože jsme mohli rozložit síly na více hráček. A pak jsem také strašně rád, že všechny v důležitém utkání ukázaly, že jsou v Trutnově právem a že jsme je vybrali dobře.

Mladé tedy výrazně přispěly k tomu, že sezonu asi budete považovat za úspěšnou: zvítězili jste ve Středoevropské lize, obhájili bronzové medaile.
Jsem tomu strašně rád. Před sezonou jsme věděli, že musíme snížit rozpočet o třicet procent, dost jsme obměnili kádr. Seděli jsme tehdy s manažerem a říkali si, že si za každé vítězství snad dáme pivo.
Ale holky hrály dobře, kdybychom to museli udělat, byli by z nás alkoholici (smích).

Uvažovat jen pár hodin po skončení sezony o tom, co bude v příští sezoně, je asi předčasné. Přesto, máte v hlavě nějaký scénář?
Nějaké obrysy máme. Budeme vycházet z toho, že kádr chceme co nejvíce udržet. Před touto sezonou odešlo pět hráček, to je hodně, to se nedá dělat každý rok. K nějaké změně asi dojít ale může. Uvidíme, co bude dál s Míšou Hartigovou, která je hráčkou USK. A také, jak to bude s mladými, které případně budou chtít studovat. Trutnov v tomto má nevýhodu, není tam vysoká škola.

Nejdřív si asi odpočinete.
Odpočinek bude nutný, ale ne zase nijak dlouhý, už v květnu začínáme se soustředěním reprezentace před zářijovým mistrovstvím světa, práce bude dost.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž